Aktivni odmor

Ljeto u Mariji Bistrici 2015 – ljeto puno sadržaja na veselje svih generacija!

[:HR]Najposjećenije turističko mjesto zagorske regije i ovo ljeto oduševljava bogatim programom!

Od Biciklijade, atraktivnih programa za djecu, planinarske obilaznice, procesije sa svijećama do bistričkog sportskog ljeta sa brojnim sportskim sadržajima –  zabave i sadržaja neće manjkati ovog ljeta!

LJETO U MB 2015

Jeste li znali da je Marija Bistrica najposjećenije turističko mjesto u ovoj regiji i da je  godišnje posjeti između 800.000 i 1.000.000 hodočasnika i turista? Hodočašća vjernika traju svake godine od Bijele nedjelje (prva nedjelja poslije Uskrsa) do Zahvalnice (posljednja nedjelja u listopadu) te obzirom na tako veliki  broj posjetitelja, Marija Bistrica spada u A kategoriju turističkih mjesta.

Kvalitetnim sadržajima do sve boljih rezultata

central_croatia_marija_bistrica_001

Za turiste su uređene i brojne hodočasničke, biciklističke i pješačke staze te su osigurani brojni popratni turistički sadržaji. Koordinator svih tih događanja je, uz Općinu i Svetište, Turistička zajednica općine Marija Bistrica koja djeluje od 1997. godine. Predsjednik TZ Marije Bistrice je načelnik Općine Marija Bistrica, Josip Milički.

Ne propustite Ljeto u Mariji Bistrici – 23 godine tradicije 

Općina marija-bistrica.hr

Manifestacija «Ljeto u Mariji Bistrici» 2015. godine održava se po dvadeset i treći puta u Mariji Bistrici.  Manifestacija ima različite kulturne, duhovne, sportske i ostale zabavne sadržaje tijekom ljeta s naglaskom na proslavi 13. srpnja, Blagdana Majke Božje Bistričke, Dana Općine i Župe Marija Bistrica.

Što vas očekuje? Pročitajte cjelovit program:

LJUMB PROGRAM 2015

Ljeto u Mariji Bistrici obuhvaća različite potkategorije događanja i manifestacija kao što su: Biciklijada „Četiri kapelice“, Susret umirovljenika Krapinsko – zagorske županije, Veseli dječji dan, Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice, Bistrička noć, Procesija sa svijećama od Marije Bistrice do Vinskog vrha, Dani folklora Laz, Biciklijada Selnica – Gusakovec,  Bistričko sportsko ljeto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ove godine po prvi puta se održalo natjecanje mjesnih odbora Općine Marija Bistrica u pripremi Bistričke kotlovine te susret mažoretkinja u kojem su sudjelovale Desinićke mažoretkinje, Zlatarbistričke mažoretkinje, Radobojske mažoretkinje, Belečke mažoretkinje, Mažoretkinje Dubrovčan i Bedekovčanske mažoretkinje.

Cilj manifestacije?

central_croatia_marija_bistrica_events_summer_in_marija_bistrica_001

Marija Bistrica ima dvadeset i devet registriranih udruženja koji su vrlo aktivni tijekom cijele godine, a tijekom održavanja Ljeta u Mariji Bistrici prikažu svoja najbolja umijeća. Cilj manifestacije jest poticanje održivog razvoj turizma čime se podrazumijeva pravo na turizam i na slobodu turističkih kretanja, zadovoljenje ekonomskih, društvenih i estetskih potreba, uz održavanje karakteristika prirodnog i društvenog okruženja i kulturno-povijesnog nasljeđa. Primarni cilj manifestacije jest da se svake godine održavanja uvede novi turistički proizvod/ponuda ili pak oživljavanje manifestacija i događaja koje se zbog određenih razloga nisu mogle održati proteklih godina.

ResizeImage

Posjetite stoga Mariju Bistricu, i  uvjerite se kako ljeto može biti čudesno na pitom obroncima Hrvatskog zagorja našeg najpoznatijeg marijanskog svetišta.
Sve informacije potražite na web stranicama Turističke zajednice općine Marija Bistrice ili ih posjetite.
Radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje, 8.00h – 16.00h – da, radi se i vikendom!
Za više informacija nazovite tel:  +385 49 468 380.

Fotografije: Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i Croatia.hr

Zagorje_Logotipi-1

Promo članak 10.7.2015[:]