Aktivni odmor

2050 godina Siscie – Kupske noći oživljavaju uzbudljivu povijest!

[:HR]
Kontinent i dalje niže brojne atrakcije, te nas zanimljivo događanje očekuje uskoro i u Sisku.
Od 4.do 6.rujna, u Sisku se održavaju Kupske noći, atraktivna manifestacija kojoj je glavna tema 2050 godišnjica Oktavijanova osvajanja Segestice i začeci rimske Siscie.

A5-kupske1 manja

Antika i rimljani tako postaju glavni motiv manifestacije.
Od posebnih atrakcija ističemo i dolazak Dioklecijanova legija iz Splita kao i Legija Savarija iz mađarskog Szombathelya.
Pored navedenog, u petak će se održati Kupska Alka, dok je u subotu središnja manifestacija uprizorenja bitke iz 35.godine prije Krista.
Degustacije antičkih jela, modne revije na temu rimskih toga i frizura, oživljavanje starih zanata i antičkih igara za najmlađe..samo su dio su bogate ponude kojom će se stanovnici Siska i njihovi gosti, na kratko vratiti u drevno vrijeme uzbudljive povijesti kraja.

Naslovna manja

Ljubitelji oldtimera doći će na svoje sa Oldtimer rally –jem kojeg organizira Oldtimer klub Sisak, a organizirati će se i po prvi puta uzbudljiv sportski događaj “Šikljada” – veslački dvoboji na drvenim tradicijskim kupskim čamcima – šikljama kojeg organizira Udruga lađara Sisak.

Šiklijada manja

Trodnevnu manifestaciju organiziraju Grad Sisak, Turistička zajednica Siska, Gradski muzej Sisak i Dom kulture Kristalna kocka vedrine uz veliku pomoć UDVDR RH kluba Vrbina, Udruge Lađara Sisak, Ronilačkog kluba Sisak, Kajak kanu kluba Odra, Ceha frizera i kozmetičara Sisak, VIA Kolapjani i FA Ivan Goran Kovačić.

Kupske noći slika manja

Više informacija potražite na Facebook stranici te na stranici Turističke zajednice Grada Siska.
I dakako, pozivamo vas na spektakl uzbudljive povijesti i tradicije, u Sisak!

Fotografije preuzete: TZ Grada Siska i Facebook TZ Grada Siska

[:]