Aktualno

“Kaj su jeli naši stari 2015″ – Posjetite znameniti kulturni i gastro spektakl Vrbovca!

[:HR]“Kaj su jeli naši stari” jedinstvena je turističko-kulinarska priredba i degustacijsko-prodajna izložba koja privlači sve više posjetitelja, a održava se svake godine krajem kolovoza. To je atraktivna smotra kulinarskih umijeća ljudi ovoga kraja i svakako jedna od najznačajnijih manifestacija.

TZ vrbovec 1

Starinska narodna jela dio su narodnog identiteta, a manifestacija omogućuje da se ta tradicija održi i da stara jela i recepti dobiju nove poklonike. A o kulinarskoj tradiciji ovoga kraja govori i podatak da je od 1925. do 1940. tu djelovala “Domaćinska škola”, začeta u Lovrečina gradu. Jela koja se nude za vrijeme priredbe “Kaj su jeli naši stari”, mogu se inače kušati u nekoliko vrbovečkih restorana.

kaj-su-jeli-naši-stari-1 TZ Zagrebačke županije

I kada domaćini preporučuju gostima što se u Vrbovcu i okolici isplati kupiti, ponajprije će spomenuti prehrambene proizvode. Poznati su, na primjer, mliječni proizvodi obitelji Burek iz sela Mostari pokraj Dubrave, med i proizvodi od meda obitelji Lisjak iz Vrbovca, a o kvalitetnoj vinskoj kapljici koja se nudi, neupućene će rado informirati u Vrbovečkoj udruzi vinogradara i vinara.

kaj su jeli-2 www.zagrebacka - zupanija.hr

Ne propustite, 35. izdanje priredbe Kaj su jeli naši stari, koja vam također donosi bogat i raznolik program, u kojemu će se moći uživati tijekom tri dana održavanja manifestacije.

TZ vrbovec 4

Kada?
Vrbovec 28.08. – 30.08. 2015
Što vas očekuje?

pera1

Sve izletnike i posjetitelje u bajkovitom Vrbovcu, očekuje iznimno bogat kulturni i zabavni program, degustacije starih jela i pića, nastupi KUD-ova, izložbe lutaka i hrvatskih narodnih nošnji, prezentacija bogate kulinarske ostavštine. Za najmlađe su organizirane kreativne radionice.
PROGRAM – Preuzmite program manifestacije na linku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovaj bajkoviti gradić Zagrebačke županije, rodni je grad glasovitog hrvatskog grofa i bana Petra Zrinskog; rodni grad prve žene novinarke u ovom dijelu Evrope i poznate spisateljice Marije Jurić Zagorke (rođena u selu Negovec, pokraj Vrbovca); poznat je također i grad mesa, salame, kobasa, špeka i čvarka- grad PIK-a Vrbovec.
A ponajviše po manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“.
Sve informacije potražite na stranici Turističke zajednice grada Vrbovca i na stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije

Dobro došli!
Facebook stranica

TZZZ_ HR

Fotografije preuzete:www.tz-vrbovec.hr i www.tzzz.hr[:]