Hot Spots destinacije

Održan 6. Sajam sela u Sinju

[:HR]SVO BOGATSTVO HRVATSKOG SELA NA JEDNOM MJESTU

DSC_7710

U Sinju na Trgu Franje Tuđmana održan je 6. Sajam sela (SAS). Ove godine Sinjanima i Cetinjanima predstavilo se oko 30 izlagača i to ne samo sa područja Cetinske krajine nego i iz Bjelovara te općine Sveti Križ Začertje.

DSC_7508

Tako je pred preko 1000 posjetitelja ovogodišnji Sajam sela sa par prigodnih riječi otvorio gradski vijećnik Duje Maleš, a na otvorenju se prisutnima obratila i organizatorica, direktorica turističke zajednice grada Sinja, Jelena Bilić. Mažoretkinje su počastile prisutne kratkom točkom u pratnji glazbe te je tako i simbolično otvoren ovaj Sajam.

DSC_7368

Uslijedila je modna revija u kojoj su svoje kreacije predstavili krojački saloni: ‘Renata’ Renate Romac, ‘Branka’ Branke Jadrijević, ‘Šalturica’ Branke Marinović i ‘Ana Varoške/Starogradske haljine’ Ane Marković.

DSC_7401

Modeli su graciozno i elegantno predstavili lijepe haljine i narodne nošnje (tradicijske svatovske nošnje, nošnje alkarskih momaka za dječake, Vrličku nošnju itd.), a za frizure modela su se pobrinuli frizerski saloni: ‘Fem’, Antonija Bikić Šušnjara, ‘Maja’, ‘Tko te šiša’, salon Valentine Vukman, obrt za uljepšavanje Josipe Smoljo te frizerski salon ‘Sofija’.

DSC_7277

Frizerke su nakon revije plele pletenice i privremenim tetovažama za djecu ukrašavale ramena i lopatice oduševljenih djevojčica. U nastavku programa već treću godinu zaredom na pozornici su  ‘zarerali’ Darkvudovci i zabavljali prustne do kraja programa.

DSC_7335

Na štandovima Sajma se moglo naći uistinu svega, od alkarskih paprenjaka, uštipaka i palačinki do kulena i ‘špeka’, od slika, drvenih i metalnih rukotvorina do nošnji. Sinjani, Cetinjani i njihovi gosti tako su mogli posjetiti ovaj sajam puna tri dana koliko je bio otvoren.

DSC_7951
A
utor: Ivan Perić
Foto: Ivan Alebić

www.visitsinj.com
www.tz-trilj.hr
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com

Sponzorirani članak
Foto: arhiva turističkih zajednica grada Sinja, Trilja, Vrlike i Dugopolja

logotipi-zagora1

 [:]