Aktualno

Posjetite “Šušur, festival od riči”

[:HR]Kako je nastao “ŠUŠUR”?

Nastao je iz dokolice i ćakule ljetnjih dana, a pokrenuo se u trenu travanjske depresije i iščekivanja bonace i bure pet Korčulom nadahnutih žena iz Splita, Zagreba i Beograda koje su tražile patent za razbijanje letargije dugih vrelih dana.

korcula-fortressfoto:TZ Grada Korčule

Šušur!, festival od riči, četvrtu godinu zaredom donosi književne poslastice korčulanskoj i regionalnoj publici u mjesecu koji toplinom ruši sve rekorde – kolovozu. Vruća tema ovog ljeta bit će Ljubići&Krimići, a za svaki žanr rezervirana je po jedna književna tribina u ambijentu pitoresknog srednjovjekovnog starog grada Korčule.
U nedjelju , 9. Kolovoza s početkom u 21:30 gledatelje će na rubu stolaca držati napete radnje iz pera Ante Tomića (HR), Želimira Periša (HR), Rumene Bužarovske (MK), Mirjane Novaković (SR) i Emira Imamovića Pirkea (BiH/HR).
Odmah nakon romantičnog zalaska sunca, u ponedjeljak 10. kolovoza, ionako vruću visoku temperaturu dotatno će podići ljubavni zapleti Vladimira Arsenijevića (SR), Kate Mitchell (HR), Stefana Boškovića (CG) i Srećka Horvata (HR). Istog dana samo nekoliko sati ranije, u popodnevnim satima na gradskoj plaži Banje održat će se radionica Ko se voli taj se “boji” za djecu, mlade i sve koji se tako osjećaju gdje sudionici moći, uz malo mašte i puno boje, postati junaci svojih omiljenih priča na jedan dan.
Šušur!, festival od riči zatvorit će svoje četvrto izdanje velikom i tradicionalno fantastičnom feštom na taraci Trepoce pod nazivom “Samo ljubav” u ponedjeljak 10. kolovoza kao nastavak ranije književne tribine. Glazbenu podlogu stvorenu za ljeto i romansu osmišljava i donosi DJ Ewox koji stiže ravno iz Beograda.

korcula-city (1)foto: TZ Grada Korčule

Program Šušura možete pronaći ovdje.

Izvor: www.susur.org[:]

shares