Aktualno

“Prljavci” i Škoro zapalili Podstranu!

[:HR]DSC_1274

NEVIĐENI SPEKTAKL

Drugu godinu zaredom, Dan domovinske zahvalnosti, Dan branitelja i godišnjica Oluje u Podstrani, proslavljeni su na veličanstven način. Prljavo Kazalište i Miroslav Škoro, svojim su koncertima zabavili izmedju 45.000 i 50.000 prisutnih. 
DSC_1734

Uz domaći “svit”, na platou pored Strožanačke lučice zabavljalo se i večer provodilo i mnoštvo stranih gostiju. Svi su oni na sinoćnjem koncertu povodom Oluje širili dobre vibracije i pozitivne emocije, stoga nije čudno što su : “Ruža Hrvatska”, “Lupi petama”, „Tko to moje ime doziva“, “Domovina”, “Sude mi” i druge pjesme, bile pjevane iz tisuća grla pa čak i turista koji iako hrvatski baš i ne razumiju, ali su, poneseni atmosferom razdragano pustili glas uz svoje domaćine.

Svaki pedalj koridora koji se protezao od lučice Strožanac do spoja s stobrečkim kampom bio je ispunjen ljudima. Za Prljavo Kazalište ovo je bio prvi susret s Olujom u Podstrani. Houra, Bodalec i ekipa, oduševljeni su prijemom i ugodno iznenađeni razmjerima cijelog događaja: “Lijepo je vidjeti da ni nakon 20 godina neke pjesme ne gube na snazi, a još ljepše je, što ih nove generacije pjevaju s istim zanosom. Svjedočiti tome ovdje u Podstrani pred desecima tisuća ljudi, bio mi je poseban užitak ” rekao je Jasenko Houra nakon odrađenog koncerta. I doista, “Prljavci” su održali sjajan koncert , reakcije publike na svaki njihov mig s bine bile se izvrsne, a koncert koji je započeo oko 21.30 potrajao je puna 2 sata.

DCIM100GOPROG0019051.
DCIM100GOPROG0019051.

Škoru je dočekala glazbeno već sasvim usijana atmosfera, pa je takva bila i njegova prva reakcija:“Iznimno mi je drago što smo svi zajedno uspjeli ponoviti onaj veličanstven i jedinstven ugođaj koji je stvoren u prošlogodišnjem prvom izdanju Oluje u Podstrani i sretan sam što me Podstrana ponovno odabrala da budem dio večerašnjeg programa” kazao je Miroslav Škoro neposredno pred početak svog koncerta, te potom krenuo u dvosatno nizanje svojih glazbenih uspješnica, uz neizostavnu vokalnu pratnju publike.

Inače, na koncert su već na samom početku, direktno s proslave u Kninu stigli župan Zlatko Ževrnja, dožupan Ante Šošić, adomaćin načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović po završetku večeri svoje je zadovoljstvo izrazio riječima:”Prošle sam godine obećao da dok sam ja načelnik, u Podstrani će se slaviti Oluja kako i dolikuje. Ovogodišnja proslava veliki je korak naprijed, to je vidljivo organizacijski, ali i po čini mi se dvostruko većoj posjećenosti od prošlogodišnje. To je za nas kao malu općinu velik izazov, ali i obveza da slijedeće godine budemo još bolji”.

DSC_0697

Proslavu Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja u srijedu navečer na velikom platou i parkiralištu u Strožancu organizirala je Općina Podstrana, Turistička zajednica općine Podstrana i Udruga „Oluja“, a večer je obilježio i veliki vatromet.

U programu koji je počeo oko 21.30, i potrajao do iza jedan sat poslije ponoći, uz ova dva velika koncerta, ponuđen je i cijeli niz ugostiteljskih sadržaja, od nezaobilaznog soparnika koji je bio najtraženiji, preko pečenih srdela, pa do raznih mesnih specijaliteta.

www.visitpodstrana.hr

Sponzorirani članak

Foto: Tz Podstrana[:]