Hot Spots destinacije

SUPETAR – SUSRET KLAPA U METROPOLI OTOČKE KULTURE I OBIČAJA!

[:HR]
Kada: 5. rujna, 20:30 sati
Gdje: Supetar, Glavice / u slučaju kiše kino dvorana

Osim što je gospodarsko središte otoka Brača, SupetarRendićev grad i jedan od bastiona otočkog turizma, svakako je i ono kulturno, a da je tako, dokazuje nam nizom atraktivnih događanja s kulturnim predznakom. Kako se ove godine naročito istaknuo organizacijom raznovrsnih manifestacija koje su obuhvatile ne samo šarolik folklor i običaje našeg najvećeg škoja, već i niza drugih dalmatinskih otoka, možemo slobodno reći da se sve više etablira kao prava pravcata prijestolnica otočke kulture!

festival klapa supetar 2015

Njen neizostavan dio svakako je klapsko pjevanje, a oni koji posjete Supetar 5. rujna, imat će prilike uživati u pravoj pravcatoj glazbenoj deliciji – nastupu bračkih, viških, korčulanskih i hvarskih klapskih skupina!

OTOCKI-FESTIVAL_1

Ukoliko Supetrane posluži rujansko vrijeme, ovaj će se susret klapa održati u predivnom ambijentu Glavice s početkom u 20.30h, a u slučaju kiše, manifestacija će biti premještena u prostor kino dvorane. Ovo atraktivno događanje vrlo prigodno najavljuje živopisan plakat kojim dominira slika Otok autora Joška Eterovića, a glasove će „ukrstiti“ klape Volat, Turanj, Pupe i Alegrija s Brača, Koluna, Ćapine i Issa s Visa, korčulanski Arti te hvarska Frecija.

plskstt

U revijalnom programu nastupit će Milnarani – klape Koprivnica i Mrduja, a kao i svake godine, prema odluci supetarske publike, jedna će ženska i jedna muška klapa ponijeti „Supetarska jidra“ – rad Supetranina Olega Samardžića.

festival klapa supetar 2015 2

Kako svaki škoj ima svoje specifične običaje, tako i svaka klapa ima svoje finece, pa ne sumnjamo da će i oni glazbeni „sladokusci“ najistančanijeg ukusa uživati u supetarskoj rapsodiji najkarakterističnijeg dalmatinskog zvuka, po kojemu smo postali prepoznatljivi u svijetu, i koji je kao živa i vrijedna otočka tradicija uvršten na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine.

festival klapa supetar 2015 1

FESTIVAL DALMATINSKIH OTOČKIH KLAPA 2015

Nastupaju:

Muške klape
Volat (Brač)
Turanj (Brač)
Koluna (Vis)
Arti (Korčula)

SUPETAR-GLAVNA-SLIKA_1-650x400

Ženske klape
Pupe (Brač)
Alegrija (Brač)
Ćapine (Vis)
Issa (Vis)
Frecija (Hvar)

Supetar

Revijalni program
Klapa Koprivnica i Klapa Mrduja (Milna, Brač)

ČAK 7% VIŠE DOLAZAKA I 4% VIŠE NOĆENJA U KOLOVOZU

Prema podacima Turističke zajednice Grada Supetra na području Grada Supetra u kolovozu je zabilježen dolazak ukupno 20 637 turista što predstavlja porast broja dolazaka od 7%. U istom je razdoblju ostvareno ukupno 158 828 noćenja (+4%).
U razdoblju od 01.01. – 31.08. ukupno je ostvareno 60 002 dolaska (+9%) i 442 038 noćenja (+4%).

Gosti željni dobre zabave posjetiti će i Međunarodni brački ljetni karneval (12.09.).

Više informacija na

www.supetar.hr

Facebook

Sponzorirani članak

Foto: arhiv Tzg Supetra

[:]