Aktualno

Svjetske soul – jazz zvijezde na prvom BolSoul festivalu u Bolu

[:HR]Jarrod Lawson, Tracy Hamlin, Rose Vincent i tridesetak najpoznatijih soul/jazz/funk DJ-eva, dolaze na prvi BolSoul festival

Kada: Bol na Braču, od 7. do 14. listopada 2015.

Destinacija koja je ove sezone doživjela veliki turistički procvat, te vrvi gostima čak i za takozvanog babljeg ljeta u rujnu, dobila je novu afirmaciju od svjetske turističke publike, i to one – glazbene!

Bol town center (6)

Prvi soul festival u Hrvatskoj

OTKRILI GA SVJETSKI HITMAKERI. Kad su  Ian Dewhirst i Carl Webster, glazbeni znalci koji su svojedobno „nanjušili“ do danas svjetske veličine poput jednih PetShop Boysa, krenuli na privatan odmor u Hrvatsku, nisu ni sanjali da će ih destinacija oduvijek čuvena po svojoj atraktivnosti, toliko oduševiti da će ondje poželjeti napraviti pravi glazbeni spektakl!

brac-bol2-1365x768

Idealna lokacija, vrhunski hoteli, a posebice plaža Zlatni Rat i povijesni gradić, dirnuti su ih u dušu, pa su, presretni što su naišli na podršku lokalne turističke zajednice i općine, kao i hotelskih partnera, od 7. do 14. listopada odlučili održati festival pod nazivom Bol Soul.

9-Bol Z Rat vrh lis 06

Ovaj događaj – inače dodatno osvježenje za ionako uspješnu bolsku turističku posezonu, održat će se na atraktivnim i interesantnim lokacijama poput stare bolske vinarije Stina, plažnih restorana, diskoteke i u samom Bluesun hotelu Elaphusa, u čijem se klubu Ella, ako je vjerovati zagriženim ljubiteljima zabave, dočekuju najljepše i najnezaboravnije zore!

elaphusa

Zaljubili se u Bol na prvi pogled

Organizatori kažu kako ih je Bol osvojio na prvi pogled: idealnom lokacijom, plažom Zlatni Rat, prirodnim, romantičnim povijesnim gradićem i vrhunskim hotelima koji su u svojoj strukturi savršena pozornica za višednevno uživanje.

Jarrod-Lawson-feat2-700x432

30 najpoznatijih njemačkih i američkih soul DJ-a, transformirati će Bol u tjedan dana u jednu veliku glazbenu pozornicu. Ljubiteljima soul glazbe i znalcima itekako su poznata zvučna imena poput Jarroda Lawsona, Tracy Hamlin i Rose Vincent, a prezadovoljni organizatori tepaju Bolu kao Rolls Royce-u među destinacijama!

Jarrod-Lawson-Bolsoul-Ad-crop

Njihovi nastupi, posebice mladog Lawsona, za kojeg eminentni kritičari kažu da je najznačajnije što se soul glazbi dogodilo još od početaka Stevieja Wondera, obaraju s nogu i najzahtjevniju publiku istančanog ukusa poput one britanske, a prekrasan nama dobro poznat mediteranski ambijent Bola, bez sumnje će biti točka na i onako atraktivne glazbene poslastice i doprinijeti njenoj sofisticiranosti i prepoznatljivosti.

okolina-galerija-12

Što se nas tiče, Bol nije mogao smisliti bolji način da produlji svaju sezonu, a iako je ljeto kalendarski završilo – ondje kao da se zakuhtava!

Više:
www.bol.hr
www.bolsoul.com

Foto: Tz Bol, BolSoul

BOL 2[:]