Aktualno

Zagorje dobitnik nagrade “Brand Leader Award 2015.”

[:HR]U srijedu, 30. rujna 2015. godine, u Beogradu su dodijeljene nagrade “Brand Leader Award 2015.” pojedincima, kompanijama i institucijama koji su dali izuzetan doprinos unapređenju, popularizaciji potencijala i kreiranju konkurentnog imidža turističke industrije regije Jugoistočne Evrope. Među dobitnicima je i Krapinsko-zagorska županija, kojoj je dodijeljena nagrada „lider kontinentalnog turizma u regiji“. Nagradu je preuzeo zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je tom prilikom održao i prezentaciju o ljepotama Zagorja, bajke na dlanu.

DSC_0168

U objašnjenju žirija stoji sljedeće: „Krapinsko-zagorska županija simbol izvanredne turističke destinacije koja svesrdno doprinosi podizanju ugleda i povjerenja u turizam cijele regije jugoistočne Europe. Dugogodišnjim pozitivnim razvojnim trendom, Krapinsko-zagorska županija utjecala je na pozicioniranje destinacije kao lidera na turističkoj mapi regije. Iako svoj povijesni imidž gradi dugi niz godina pažljivo biranim strategijama, Krapinsko-zagorska županija je ugradila u svoj turistički proizvod sve ono što je atraktivno, jedinstveno,  tržišno interesantno, pozitivno i prepoznatljivo.
Izuzetnom pažnjom koja se posvećuje kreiranju i razvoju visokokvalitetne cjelogodišnje turističke ponude i njenom pozicioniranju na regionalnom i globalnom tržištu, Krapinsko-zagorska županija daje izvanredan doprinos  jačanju ugleda i konkurentnosti turističke ponude regije“.

DSC_0166

Nagrada „Brand Leader Award“ se dodjeljuje na osnovu niza standardiziranih kriterija koji podrazumijevaju inovativnost, visoku razinu tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda. Dodjela ove nagrade održava se već devet godina s ciljem afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca i medija koji kontinuiranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju tržište te daju značajan doprinos u popularizaciji privrednog potencijala, kreiranja konkurentnog tržišnog imidža regije.
Dodjela nagrada održana je na kraju 5. Biznis konferencije SEET 2015 “Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope”.

Uz nagradu Krapinsko-zagorske županije, u Hrvatsku su još otišle dvije nagrade – jedna aerodromu Zadar te druga Hrvatskom farmeru Eko Etno Grupi.

DSC_0176 (1)[:]