Hot Spots destinacije

Bjelovarsko – bilogorski kraj, raskošnom prezentacijom se predstavio Zagrepčanima

[:HR]Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije, održala je 3.listopada, na Cvijetnom trgu u Zagrebu, prezentaciju Bjelovarsko – bilogorskog kraja.

Prezentacija županijeZagrepčane  i posjetitelje oduševilo je 15 štandova na kojima je Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije uz potporu HTZ-a  predstavila najstariju tradiciju daruvarskog kraja – termalnu ljekovitu vodu i blato vulkanskog porijekla Daruvarskih toplica stasalih na arhitektonskim ostacima rimskog naselja Aquae Balissae ; njihove wellness i programe liječenja, rekreacije i zabave.

127CvjetniUz brojne štandove na kojima se moglo razgledati, kušati, te informirati,posjetitelje su oduševili i atraktivni prizori legendi i povijesti ovog kraja.

Cvjetni.snimatelj Etno akademijaInteres Zagrepčana za proizvodima i ponudi ovog lijepog kraja bio je velik, unatoč povremenoj kišici i promjenjivom jesenskom vremenu.

024Cvjetni trojstvoPromotivni materijali nadolazeće  Božićne bajke, Daruvarskih toplica, turističkih oPG-ova na Bilogorskom turističkom putu doslovno su “planuli” a a Etno kulinarska akademija iz Garešnice s delicijama autohtone bilogorske i moslavačke kuhinje, pokazala se kao puni pogodak.

20151003_142644Dodatan začin ovoj atraktivnoj manifestaciji pružilo je i oživljavanje slavne prošlosti kraja  kroz pojavu kostimiranih bjelovarskih graničara – husara u pratnji carice Marije Terezije, te posebno golemi bilogorski dobri divovi Vedi – o kojima priču pričaju na agroturizmu “Na malenom brijegu”.

Cvjetni trg Bjelovar predstavljanje Nadamo se da će ovakvih prezentacija u našoj metropoli biti još, i da će se što više posjetitelja upoznati s atraktivnom ponudom Bjelovarsko – bilogorskog kraja, županije koja ne tako daleko od Zagreba, nudi bogatstvo prirodnih ljepota i raznoliku lepezu  turističkih sadržaja.

Fotografije: TZ Bjelovarsko – bilogorske županije[:]