Aktualno

Brand Leader Award 2015. za razvoj ruralnog turizma dodijeljen Dijani Katici

[:HR]Dijana Katica u Beogradu je primila nagradu Brand Leader Award 2015. za izniman doprinos u edukaciji i razvoju ruralnog turizma u Jugoistočnoj Europi 

 Mr. sc. Dijana Katica dobitnica je još jedne međunarodne nagrade. Riječ je o Brand Leader Awardu, priznanju za izniman doprinos u edukaciji i razvoju ruralnog turizma u Jugoistočnoj Europi, koje joj je dodijeljeno 30. rujna u Beogradu u sklopu 5 . Business konferencije „Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Europe“.

nagrada1

Ova nagrada dodjeljuje se 12 godina za redom najistaknutijim kompanijama, institucijama, pojedincima i medijima koji pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama podižu standarde i pridonose popularizaciji gospodarskog potencijala i kreiranju konkurentnog tržišnog imidža regije.

U obrazloženju nagrade stoji „Gospođa Dijana Katica je prepoznala potencijal ruralnog turizma i svojim osobnim, i zalaganjem svog tima daje svesrdnu podršku kroz sve aspekte, od aktivnog učešća u pomjeranju zakonodavnih okvira do razvoja i tržišnog pozicioniranja, što svakako čini izuzetan doprinos unapređenju konkurentnosti ove oblasti i visokoj prepoznatljivosti u međunarodnim okvirima“.

nagrada4

Primajući nagradu uz prigodne riječi zahvale Dijana Katica istaknula je kako nikada ne smijemo zaboraviti svoje učitelje te nagradu posvetila osobama koje su mnogo toga naučile te pozitivno utjecale, i još uvijek utječu, na njen životni put – Stjepanu Cukoru i Eduardu Kušenu.

Dijana Katica dva je desetljeća posvećena razvoju ruralnog turizma, autorica je brojnih projekata i akcija, organizator međunarodnih kongresa, seminara, edukacija i manifestacija među kojima je i Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, godišnja nagrada u ruralnom turizmu koja se dodjeljuje u pet kategorija. Kao vanjska članica Saborskog odbora za turizam aktivno sudjeluje u prijedlozima i raspravama o zakonskim okvirima koji imaju direktan učinak na razvoj ruralnih prostora i hrvatskog sela, ali i hrvatskog turizma općenito.[:]