Hot Spots destinacije

Hrvatsko zagorje se predstavilo na ključnim regionalnim sajmovima turizma i zdravlja

[:HR]Sajam turizma i zdravlja u Banja Luci i Sajam turizma u Novom Sadu  – Bajka na dlanu oduševila posjetitelje sajma i stručne djelatnike.

3. Međunarodni sajam zdravlja i turizma Banja Luka 1Destinacija Zagorje – Bajka na dlanu, uz potporu GU Hrvatske turističke zajednice, sukladno Godišnjem programu rada za 2015 godinu, predstavila je svoju turističku ponudu na 3. po redu Međunarodnom sajmu turizma i zdravlja, koji je održan od 24.09.-26.09.2015. godine u Banja Luci. Sajam je okupio 130  izlagača  iz zemalja regije Jugoistočne Europe. U sklopu sajma održano je i više edukativnih radionica na temu rekreacijskog, sportskog  i zdravstvenog turizma.

3. Međunarodni sajam zdravlja i turizma Banja Luka 2Na zamolbu  Srednje turističke škole u Banja Luci, na  štandu Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, za učenike je održana  i prezentacija turističke ponude  Zagorja.

Štand Hrvatskog zagorja, posjetio je I Konzul Republike Hrvatske u Banja Luci, g. Stipan Medo.

Banja Luka 1foto: Djelatnice Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije u društvu Konzula Republike Hrvatske u Banja Luci (g. Stipan Medo)

Ovaj Međunarodni sajam turizma i zdravlja održan je u organizaciji Turističke organizacije Banja Luke  i Ministarstva trgovine i turizma RS.

48. Novosadski Sajam 3 (1)

Na 48. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji se održao od 08. do 10. listopada u sklopu Novosadskog sajma gdje se istovremeno održavalo nekoliko tematskih sajmova, također je predstavljena cjelokupna turistička ponuda Zagorja. U turističkom dijelu  se predstavilo preko 100 izlagača iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.
Turistička ponuda Zagorja  na oba sajma  pobudila je velikih interes kod posjetitelja, a najviše upita odnosilo se na zagorske termalne izvore te muzejske jedinice Muzeja hrvatskog zagorja.

Izbor tržišta na kojem  se Zagorje  predstavilo  nije slučajan obzirom na kontinuiran rast dolazaka i noćenja turista s područja Bosne i Hercegovine koji je za prvih 9 mjeseci ove godine ostvaren kroz  2.215 dolazaka i 5.123 noćenja, što je 38 % više u dolascima i 42% više u noćenjima  u odnosu na isti period prošle godine. Tržište Srbije u brojkama je nešto slabije od BIH, međutim  kontinuirano pokazuje porast koji je u prvih 9 mjeseci  za 51% veći  u ostvarenim dolascima (583 dolazaka)  te  za 82% veći u noćenjima (1.482 noćenja) u odnosu na isti period u 2014. g.

Nastupima na navedenim sajmovima, Turistička zajednica KZŽ završila je sve inozemne aktivnosti planirane u 2015. g. te će tijekom listopada i studenoga u suradnji sa HGK  realizirati još 3 posebne tuzemne  prezentacije namijenjene turističkim agencijama i novinarima iz područja turizma i to u Puli, Zadru i Splitu.

Novi Sad 2

Zagorje_Logotip[:]

shares