Gastro

Posjetite Cvijetni trg i upoznajte ljepote Bjelovarsko – bilogorskog kraja

[:HR]Kamo otići sutra? Jesenski dan je idealan za  posjetu zagrebačkom Cvijetnom trgu i otkrivanju brojnih čari Bjelovarsko – bilogorskog kraja.

zdral-julijev-park-daruvar-635616642259831328_950_530Julijev park Daruvar

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije, pripremila je zanimljivo događanje za sutra, 3.listopada u 11 sati, na Cvijetnom trgu u Zagrebu.
Zagrepčane i njihovi posjetitelje očekuje čak 15 štandova na kojima će Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije uz potporu HTZ-a  predstaviti najstariju tradiciju daruvarskog kraja – termalnu ljekovitu vodu i blato vulkanskog porijekla Daruvarskih toplica stasalih na arhitektonskim ostacima rimskog naselja Aquae Balissae ; njihove wellness i programe liječenja, rekreacije i zabave.

aquae_balissae_1

Od Božićne bajke do eno – gastronomskih blaga – otkrijte bogatstvo županije bogate prirodnim i kulturnim ljepotama nadomak Zagreba

salaj_grabovnica_4Imanje Salaj

Bit će tu i međunarodno poznata Božićna bajka obitelji Salaj, koja za ovogodišnje izdanje priprema niz novih sadržaja i rekordnih  gotovo 2 milijuna svjetlećih lampica; zatim bogata  i raznolikošću okusa jedinstvena eno-gastronomija multikulturalnog bjelovarsko-bilogorskog kraja, koja je ove godine u natječaju za  Europsku destinaciju izvrsnosti osvojila titulu finalista EDEN-a.

eno-gastro-rutaOtkrijte bogatstvo okusa nagrađivane gastronomije kraja

Bogatstvo i atrakcija seoskih OPG-ova – prirodne ljepote združene sa gastro užicima kraja uz brojne sadržaje aktivnog turizma – savršen odmor i bijeg 

salaj_grabovnica_6Imanje Salaj

Moći ćete se upoznati i s brojnim seoskim turističkim OPG-ovima i izletištima, kao što su primjerice „Na malenom brijegu“, „Vinia“, Romska etno-kuća, Drvena eko-kuća u Marčanima, te šarolikom turističkom ponudom Bilogorskog turističkog puta, koji uz agroturizme nudi i jahače i biciklističke rute. Među ostalim, predstavit će se i tradicija vinarstva i pivarstva daruvarskog kraja te rukotvorine Bilogore i Moslavine.

daruvarsko_vinogorje_4

Iskoristite subotnje jutro i upoznajte županiju brojnih aduta koja će vas očarati bogatstvom prirodnih ljepota i pristupačnom ponudom turističkih sadržaja.

Fotografije preuzete: www.visitdaruvar.hr,  www.tzbbz.hr[:]