Aktualno

Priznanje turizmu Krapinsko-zagorske županije

[:HR]Na ovogodišnjim danima hrvatskog turizma, analizirala se turistička sezona 2015. te najavile glavne aktivnosti za pripremu turističke 2016. godine. Također su dodijeljene turističke nagrade najboljim destinacijama, subjektima i pojedincima. Podijeljeno je 28 nagrada u 7 kategorija a  brojna priznanja dobio je i turizam Krapinsko – zagorske županije.  

dht 6Na Danima hrvatskog turizma u Poreču, mnogobrojnoj nagrađenoj ekipi iz Zagorja, pridružio se i župan, Željko Kolar,koji je prisustvovao svečanom proglašenju i uručivanju nagrada, te osobno čestitao nagrađenima.

dht 1Donosimo popis nagrađenih u Krapinsko – zagorskoj županiji prema kategorijama:

DESTINACIJA GODINE:

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA RURALNOG TURIZMA

  1. mjesto – GUPČEV KRAJ

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA TURIZMA ZDRAVLJA

  1. mjesto – KRAPINSKE TOPLICE

ATRAKCIJA GODINE:

PODKATEGORIJA KULTURNA DESTINACIJA

  1. mjesto – MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA, KRAPINA

PODKATEGORIJA REKREACIJA I ZABAVA

  1. mjesto – TERME TUHELJ, TUHELJSKE TOPLICE

KATEGORIJA HOTELI SA WELLNESS PONUDOM

  1. mjesto – BLUESUN HOTEL KAJ, MARIJA BISTRICA

HGK – TURISTIČKI CVIJET “KVALITETA ZA HRVATSKU”

KATEGORIJA PANSIONI

  1. mjesto – VUGLEC BREG, ŠKARIĆEVO

U sklopu Dana hrvatskog turizma 2015. godine održan je drugi nacionalni Forum obiteljskog smještaja kojeg organizira Zajednica obiteljskog smještaja HGK, a podržavaju ga i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

OBITELJSKI SMJEŠTAJ GODINE:

PODKATEGORIJA KLUB PROIZVODA PANSION

  1. mjesto – VUGLEC BREG, ŠKARIĆEVO

PODKATEGORIJA KLUB PROIZVODA SEOSKO DOMAĆINSTVO

  1. mjesto – ZABOKY SELO, ZABOK

Od ukupno 25 nagrada koliko je dodijeljeno u izboru ČOVJEKA KLJUČA USPJEHA U TURIZMU, Ana Zrinski, djelatnica Općine Stubičke Toplice proglašena je DJELATNIKOM GODINE u kategoriji „čistač“.
Kako su istaknuli iz Krapinsko – zagorske županije, iznimno su ponosni na dobitnike nagrada iz svoje županije, koji su se istaknuli usprkos jakoj konkurenciji iz cijele Hrvatske.
Velik je broj turističkih nagrada, unutar različitih kategorija, dodijeljen upravo  destinacijama, subjektima i pojedincima, kao priznanje dugogodišnjeg truda i ulaganja na području turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji.

dht 4Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma u Poreču, a na manifestaciji je sudjelovalo više od tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sektora. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica.

Fotografije preuzete: Facebook stranica Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije[:]