Aktualno

Zagorje- Bajka na dlanu oduševila Splićane

[:HR]ODRŽANO TURISTIČKO PREDSTAVLJANJE U SPLITU

Očuvana priroda, pitomi zeleni brežuljci između kojih se ‘skrivaju’ brojni izvori ljekovite termalne vode, crkvice, stare hiže koje mame svojom autentičnošću, kurije, dvorci i perivoji, najčešće su prve pomisli na Hrvatsko zagorje. Međutim, ova regija u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, posljednjih godina turistički postaje sve prepoznatljivija na turističkoj karti Hrvatske.

Dvorac Orsic - Muzej seljackih buna u Gornjoj Stubici 03

Na radost brojnih zaljubljenika u Hrvatsko Zagorje, Turistička zajednica Krapinsko–zagorske županije, u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko – dalmatinske županije, Turističkom zajednicom grada Splita i Županijskom komorom Split, predstavila je turističku ponudu Zagorja – Bajke na dlanu u  prostorima Županijske komore Split.

Picture 3195

Voditeljica turističkog ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenija Tomić, predstavila je brojnim posjetiteljima Krapinsko-zagorsku županiju kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima.

Picture 3208

U sklopu programa predstavljanja turističke ponude Krapinsko–zagorske županije održane su  poslovne radionice na kojima su sudjelovali atraktivni turističko – poslovni subjekti: Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, hotel Kaj, Aparthotel Villa MagdalenaVodeni park Aquae Vivae i Turističko selo Vuglec Breg.

Picture 3299
Predstavnice TZ Krapinsko – zagorske županije sa direktorom Tz Splitsko – dalmatinske županije Joškom Stellom
Picture 3270Interes za poslovne radionice  je bio velik
Picture 3214Voditeljica turističkog ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenija Tomić

Nakon turističke prezentacije i poslovnog dijela na oduševljenje mnogih održana je velika eno-gastro prezentacija.

Picture 32271

Posjetitelji su uživali u zagorskim delicijama: zagorskoj juhi, juhi od buče, purici s mlincima, zagorskim štruklama, domaćoj savijači od jabuke, gibanici od sira, domaćim kiflicama, domaćem špeku…i vrsnim zagorskim vinima.

Picture 3228
Nitko nije mogao odoljeti Zagorskim štruklama

Picture 3224
Gastronomski specijaliteti zagorskog kraja jedan su od najačih aduta turizma Krapinsko – zagorske županije

Picture 3225

Picture 3251

Picture 3245
Nezaobilazna  zagorska vina

Picture 3278

Zagorje – Bajka na dlanu

Očuvana priroda, pitomi zeleni brežuljci između kojih se ‘skrivaju’ brojni izvori ljekovite termalne vode, crkvice, stare hiže koje mame svojom autentičnošću, kurije, dvorci i perivoji, najčešće su prve pomisli na Hrvatsko zagorje. Međutim, ova regija u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, posljednjih godina turistički postaje sve prepoznatljivija na turističkoj karti Hrvatske.

Na ovogodišnjim su Danima hrvatskog turizma, u oštroj konkurenciji turističkih tvrtki iz cijele Hrvatske, osvojena čak tri priznanja Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku. Turistički potencijal Zagorja velik je i raznolik, zbog čega je ono i postalo vodeća destinacija kontinentalnog turizma Hrvatske.

Podsjetimo se još jednom svih priznanja turizmu Krapinsko – zagorske županije na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma u Poreču:

DESTINACIJA GODINE:

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA RURALNOG TURIZMA

  1. mjesto – GUPČEV KRAJ

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA TURIZMA ZDRAVLJA

  1. mjesto – KRAPINSKE TOPLICE

ATRAKCIJA GODINE:

PODKATEGORIJA KULTURNA DESTINACIJA

  1. mjesto – MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA, KRAPINA

PODKATEGORIJA REKREACIJA I ZABAVA

  1. mjesto – TERME TUHELJ, TUHELJSKE TOPLICE

KATEGORIJA HOTELI SA WELLNESS PONUDOM

  1. mjesto – BLUESUN HOTEL KAJ, MARIJA BISTRICA

HGK – TURISTIČKI CVIJET “KVALITETA ZA HRVATSKU”

KATEGORIJA PANSIONI

  1. mjesto – VUGLEC BREG, ŠKARIĆEVO

U sklopu Dana hrvatskog turizma 2015. godine održan je drugi nacionalni Forum obiteljskog smještaja kojeg organizira Zajednica obiteljskog smještaja HGK, a podržavaju ga i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

OBITELJSKI SMJEŠTAJ GODINE:

PODKATEGORIJA KLUB PROIZVODA PANSION

  1. mjesto – VUGLEC BREG, ŠKARIĆEVO

PODKATEGORIJA KLUB PROIZVODA SEOSKO DOMAĆINSTVO

  1. mjesto – ZABOKY SELO, ZABOK

Od ukupno 25 nagrada koliko je dodijeljeno u izboru ČOVJEKA KLJUČA USPJEHA U TURIZMU, Ana Zrinski, djelatnica Općine Stubičke Toplice proglašena je DJELATNIKOM GODINE u kategoriji „čistač“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako su istaknuli iz Krapinsko – zagorske županije, iznimno su ponosni na dobitnike nagrada iz svoje županije, koji su se istaknuli usprkos jakoj konkurenciji iz cijele Hrvatske.
Velik je broj turističkih nagrada, unutar različitih kategorija, dodijeljen upravo  destinacijama, subjektima i pojedincima, kao priznanje dugogodišnjeg truda i ulaganja na području turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Foto: Goran Dedić, Hot Spots, Tz Krapinsko – zagorske županije

Zagorje_Logotip[:]