Aktualno

Advent u Mariji Bistrici – raskošan program za sve generacije!

[:HR]Doživjeti božićni ugođaj u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj! Tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici nastavlja se i ove godine, sada s još raskošnijim programom koji će se provoditi kroz četiri tematska vikenda:

Vikend duhovne glazbe (28. – 29. 11.)

Vikend starih zanata (5. – 6. 12.)

Vikend adventskih običaja (12. – 13. 12.)

Vikend medenjaka i gvirca (19. – 20. 12.)

Svakog vikenda posjetitelje očekuju i nastupi brojnih KUD-ova, dječjih zborova, vokalnih skupina, klapa, bendova i istaknutih glazbenih umjetnika. Svake subote u ugostiteljskim objektima očekuje vas bogati glazbeni i zabavni program.
Moći ćete uživati u  Bistričkom adventskom sajmu a koji je  nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih. Ove godine, uz demonstracije starih zanata na bistričkom trgu, posjetitelji će se moći pridružiti radionicama na kojima će uz pomoć majstora izrađivati svoje originalne božićne poklone.
Sve to biti će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje i neizostavnim kuhanim gvircom i vinom koje će posjetitelji ove godine moći popiti u Adventskoj šalici.  Kuhani gvirc ili pak vino u adventskim šalicama koje se mogu zadržati i kao suvenir, novost su Adventa u Mariji Bistrici.

Više informacija na: www.tz-marija-bistrica.hr

FOTO SRECKO BUDEK 0076 (Medium)

Što ne  propustiti za vrijeme Adventa u Mariji Bistrici

Na glavnom bistričkom trgu moći ćete uživati u koncertu duhovne glazbe Marije i Ivane Husar te kršćanskog banda „Cobus“ koji će se održati 29. studenog u 17:00 sati. Izvođači će pjevati pjesme koje već dugo osvajaju srca ljubitelja duhovne glazbe.

Za one najmlađe, uz tradicionalno druženje sa sv. Nikolom i dijeljenjem poklona, organizirane su pričaonice i radionice u Bluesun hotelu Kaj Marija Bistrica. Ove godine djeca će za sv. Nikolu moći uživati u predstavi za djecu i mlade „GRIMMIX“ u kojoj se junaci iz bajka, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju i sprijateljuju.

Slika 1 (Medium)

Prostor trga u Mariji Bistrici pretvorit će se u interaktivni ambijent za djecu, mlade i prolaznike 12. prosinca u 11:00 sati.  Advent u Mariji Bistrici ima i humanitarni karakter tako će se na sv. Luciju 13. prosinca održati tradicionalni božićni humanitarni koncert Zagorske lige protiv raka „Zagrljaj dobrote“ s brojnim poznatim glazbenim gostima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
foto: Elvis Lacković

Posljednji vikend adventa očekuje vas pregršt događanja kao što su Festival medenjaka i gvirca i koncert klape Contra. U sklopu festivala održat će se natjecanje u pečenju božićnih medenih kolačića, a stručni žiri ocijeniti će najbolje uz taktove klapske pjesme.

NE PROPUSTITE ČUDESNU ADVENTSKU NOĆ SVJETLA UZ LAMPIONE!

advent lampioni (Medium)

U večernjim satima u Mariji Bistrici se sprema prekrasna Adventska noć svjetla.
Lampioni podižu nadu, ispunjavaju snove i želje, te stvaraju uspomene koje nikada nećete zaboraviti.
Zamislite želju uz svoju lanternu, zapalite je i pustite… jer svakom je snu potreban glas!
Osim veličanstvene atmosfere, blagdanskih emocija i zajedništva koje Advent u Mariji Bistrici pruža ove godine po prvi puta moći ćete vinuti svoje želje u nebo.
Adventska noć svjetla održat će se 20. prosinca u 18:30 sati.
Građani će lampione moći kupiti na Trgu pape Ivana Pavla II. na dan događanja od 12:00 sati.

LADO – NEODOLJIV ZAGRLJAJ TRADICIJE I BOŽIĆNE ATMOSFERE

U bazilici Majke Božje Bistričke moći ćete uživati u atmosferi adventskog koncerta Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske „LADO“

Ansambl LADO (Medium)

Moći će se također razgledati interaktivna instalacija Bistričkog adventskog vrmara, autorice Bernarde Cesar. Ova izuzetno atraktivna instalacija, koja predstavlja adventski kalendar, nastajat će iz dana u dan slaganjem jedne od tradicionalnih zagorskih dječjih igračaka – ormara, gdje svaki ormar predstavlja jedan kalendarski dan Adventa.
Vrata ormara sakrivaju dobru želju ili duhovnu poruku za onoga tko zaviri u ormar, a poleđina Bistričkog adventskog vrmara nosi na sebi zrcalo satkano od mnogo manjih zrcala, dajući mogućnost svakoj osobi da simbolički, promatrajući svoj odraz u ogledalu, zaviri u svoje srce i dušu.

FOTO ELVIS LACKOVIC (2) (Medium)foto: Elvis Lacković

Osim Bistričkog adventskog vrmara, glavni bistrički trg krasit će instalacija „SRCE“ autorice Petre Ptiček. Srce je oduvijek bilo simbol ljubavi.  Pokloniti nekome licitarsko srce značilo bi da mu poklanjate svoje srce.
U vrijeme Adventa ono osim što  je simbol ljubavi, ono je i simbol prijateljstva i obiteljskih vrednota.
Srce koje u sredini umjesto stakalca ima prozorčić u kojem se mogu fotografirati svi – mladići i djevojke, prijatelji, roditelji sa djecom, djedovi i bake i na taj način podijeliti ljubav i prijateljstvo i ujedno imati prekrasnu uspomenu kao razglednicu iz najljepšeg mjesta Marije Bistrice.

FOTO SRECKO BUDEK 0004 (Medium)foto: Srećko Budek

BESPLATAN PRIJEVOZ 20.PROSINCA – VLAK HŽ-A VOZI VAS U MARIJU BISTRICU IZ ZAGREBA

Svim posjetiteljima koji će na Advent u Mariji Bistrici putovati vlakom iz Zagreba 20. prosinca, osiguran je besplatan vlak HŽ-a u jutarnjim satima!

Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz koncert grupe Baruni i Boss banda.

SELFIJEM I LICITARSKIM SRCEM DO VRIJEDNIH NAGRADA 

Dođi na Advent u Mariji Bistrici i napravi najbolji selfie te osvoji vrijedne nagrade! Turistička zajednica će vrijednim nagradama nagraditi najbolje fotografije.
Dakle, mobitele, selfie štapove i ostale alate u ruke i u Mariju Bistricu pored licitarskog srca, adventskog vrmara, božićnog drvca….  U svoj selfie ubacite u hashtag #‎adventuMarijiBistrici!

dunja kolar 1 marija bistricafoto: Dunja Kolar

Nagradni natječaj se odnosi na facebook Advent u Mariji Bistrici!
Prilikom objavljivanja na facebooku bitno je samo da svoju fotku podijelite javno.
Natječaj traje od 28. studenog do 18. prosinca 2015.  Sve fotografije koje će biti vidljive unutar hashtaga  ‪#‎adventuMarijiBistrici! ulaze u izbor za glavnu nagradu.
Najbolje fotografije će odabrati djelatnici turističke zajednice općine Marija Bistrica.

Pozivamo Vas da dođete u Mariju Bistricu i osjetite istinski duh Božića!

FOTO SRECKO BUDEK 0076 (Medium)foto: Srećko Budek

Detaljan program „Adventa u Mariji Bistrici 2015.“ prolistajte u PDF prilogu, klikom na donji dio dokumenta, možete prelistati program.

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2015/11/Program-Advent-u-Mariji-Bistrici.pdf”]

Sve informacije o Adventu u Mariji Bistrici potražite na slijedećim adresama:

tzo.marija.bistrica@gmail.com

www.tz-marija-bistrica.hr

www.facebook.com/TZO.Marija.Bistrica

www.facebook.com/Advent.u.Mariji.Bistrici

Zagorje_Logotipi-1

Fotografije: Turistička zajednica općine Marija Bistrica, Srećko Budek, Dunja Kolar, Elvis Lacković 

Sponzorirani članak 22.11.2015.[:]