Aktualno

Izvrsne reakcije stižu s britanskog tržišta za turizam Splitsko – dalmatinske županije

[:HR]Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije, nakon iznimno uspješne sezone, nastavlja sa jakim angažmanom u cilju postizanja još boljih turističkih rezultata u 2016 godini, a što im sudeći po dosadašnjim rezultatima, jako dobro ide za rukom.

Bol-Fr-Samostan-II-lis-06-1024x682

WTM sajam u Londonu – nadmašio sva očekivanja

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, tako je ove godine prvi put nastupila na World Travel Market sajmu u Londonu  zajedno sa  TZ grada Splita, od 02.-05.11. Nezapamćen interes za Splitsko – dalmatinsku županiju iznenadio je i same djelatnike i čelne ljude županijske turističke zajednice. Hotelijeri i agencije iz županije su koristili veliki stol za poslovne sastanke s partnerima koji nije mogao ugostiti sve zainteresirane. Osim turističkih agencija, zabilježen je i izniman interes stranih avio kompanija koje je zanimalo sve o Zračnoj luci Split,te Splitsko – dalmatinskoj županiji kao hit destinaciji.

SPLIT

TURISTIČKI POSJETITELJI I POSLOVNI POSJETITELJI, RAZGRABILI SVE BROŠURE 

Brojni posjetitelji su na štandu županijske turističke zajednice, doslovno razgrabili novu turističku brošuru kao i brošure Game of thrones, dok su poslovni posjetitelji  jednako brzo razgrabili brošuru sa čak 120 agencijskih programa.  Sve ukazuje na to da postoji najveći interes za programima predsezone i podsezone, te da Hrvatsku u konačnici očekuje sjajna perspektiva za proširivanje sezone kroz dodatne sadržaje a koji su predstavljeni na WTM sajmu.

Omiš-Ac

Povećanje od 39% dolazaka s britanskog tržišta u odnosu na prošlu godinu!

Sam nastup na sajmu pokazao se tako kao pun pogodak  za daljnu uspješnu strategiju turizma, o čemu svjedoče konkretni pokazatelji kroz povećanje od čak 39% dolazaka s britanskog tržišta u prvih 9 mjeseci ove godine. Zabilježenih noćenja s britanskog tržišta je čak 558.000, što je veliki uspjeh za SD županiju.

maslinica 2_1Maslinica, Šolta, foto: TZ Šolta

Planirane prezentacije u dvadeset europskih i svjetskih gradova za pripremu još bolje sezone

Ohrabreni i osnaženi ovim doista inzvanrednim rezultatima koji nadmašuju i najsmjelija očekivanja, čelni ljudi turizma Splitsko – dalmatinske županije, planiraju posebnu prezentaciju za agente i novinare u Londonu u cilju daljnjeg ulaganja na britansko atraktivno i unosno tržište.

DIA071

Splitsko – dalmatinska županija jedna je od vodećih hrvatskih županija prema ostvarenom turističkom prometu u 2015. Iz godine u godinu bilježi značajan rast. Upravo iz navedenog razloga ovim se programima želi dodatno istaknuti suradnja županijske turističke zajednice, lokalnih turističkih zajednica i turističkih agencija kao ključan faktor u razvoju turističke ponude, koji su u ovom projektu osmislili kvalitetne sadržaje i to iz tri područja: eno-gastro klaster, te kulturni i aktivni klaster.

jezero_1foto: Dalmatia Explorer, Peručko jezero, Dalmatinska zagora

Događa li se to potencijalan veliki zaokret na hrvatskoj turističkoj mapi unutar kojeg se pozicioniraju neke nove destinacije kao vodeće hit destinacije koje bi s trona mogle svrgnuti dosada nepobjedivu Istru –  ostaje nam sa zanimanjem pratiti.
Kako bilo, želimo svima njima puno uspjeha u daljnjem kvalitetnom radu i što veći priljev novih gostiju!

London SD županija 2

Fotografije: Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Splita[:]