Hot Spots destinacije

Zagorje – Bajka na dlanu uspješno predstavljena u Istri i Dalmaciji

[:HR]Hrvatsko zagorje je proteklih tjedana, uspješno održalo niz atraktivnih prezentacija. Pula, Zadar i Split ugostili su predstavnike Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije koji su pokazali raskoš i bogatstvo zagorske destinacije kroz svoju turističku ponudu.

Pula 1

PULA – BAJKA NA DLANU PREDSTAVILA SE ISTRI

U ponedjeljak, 26. listopada, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom Komorom i Turističkom zajednicom grada Pule, organizirala je prezentaciju i B2B radionicu za putničke agencije u prostorima Županijske Komore Pula.

Pula 3

Sa zagorske strane na radionici su prisustvovali: Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Bluesun Hotel Kaj, Villa Magdalena, Vuglec Breg i Vodeni park Aqua Vivae. Prezentaciji se odazvalo 15-tak predstavnika putničkih agencija koji su u razgovorima s zagorskim turističkim djelatnicima pokazali izuzetan interes za Zagorje. Osim predstavnika turističkih agencija, prezentacije su bile popraćene i od strane 10-tak predstavnika medija. Sudionike prezentacije pozdravile su gđa. Jasna Jaklin Majetić Predsjednica Županijske Komore Pula, predstavnica Turističke zajednice grada Pule te Voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, gđa. Ksenija Tomić, koja je u nastavku i prezentirala cjelokupnu turističku ponudu Zagorja, prvenstveno bogatu eno i gastro ponudu, kulturnu baštinu, termalne izvore, kao i kvalitetnu i raznovrsnu ponudu wellnessa.

Pula 4

Nakon prezentacije, sudionici su mogli vidjeti promo film “Zagorje – Bajka na dlanu” te uživati u zagorskim tradicijskim specijalitetima, kao što su: zagorska juha, namaz od čvaraka, sir s vrhnjem, patka s mlincima, stubička pisanica, i nezaobilazni zagorski štruklji.

Pula 5Gastronomske delicije pripremili su i predstavili kuhar Termi Tuhelj, Mirko Ljubić te kuhar Bluesun Hotela Kaj, Stjepan Jakoplić. Zagorska vina dobila su pohvale, a koje su upućene zagorskim vinarima: Vinariji Bolfan, Vinariji Vuglec Breg, Vinariji Micak i Vinariji Sever.

ZADAR I SPLIT – BAJKA NA DLANU OSVOJILA DALMACIJU

Split 1

U srijedu i četvrtak, 04. i 05. studenog, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom Komorom, Turističkim zajednicama gradova Zadra i Splita, kao i Turističkim zajednicama Zadarske i Splitsko – dalmatinske županije, organizirala je posebne prezentacije i B2B radionice za putničke agencije, udruge i predstavnike osnovnih i srednjih škola dalmatinskih regija u prostorima Županijskih Komora Zadar i Split.

Split 2Turističku destinaciju Zagorje Bajka na dlanu u sklopu B2B radionica predstavljali su: Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Bluesun Hotel Kaj, Villa Magdalena, Vuglec Breg i Vodeni park Aqua Vivae.

Split 3Predstavnici gospodarskih subjekata u sklopu B2B susreta razgovarali su sa preko 20 putničkih agencija u cilju animacije dolaska domaćih turista u Zagorje sa spomenutih područja. Prisutni predstavnici turističkih agencija iskazali su izuzetan interes za  bajkovito Zagorje, kao i izrazito zadovoljstvo predstavljenom, osebujnom turističkom ponudom. Osim predstavnika turističkih agencija, prezentacije su bile popraćene i od strane medija: Mreža TV-a i HRT-a, te regionalnih tiskovnih medija grada Zadra i Splita.

Split 4Sudionike prezentacije pozdravili su direktor Županijske Komore u Zadru, g. Denis Ikić, Predsjednica Hrvatske gospodarske komore u Splitu, gđa Katija Buličić, kao i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, g. Joško Stella, te Voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije,  gđa Ksenija Tomić, koja je u nastavku i prezentirala cjelokupnu turističku ponudu Zagorja.
Kompletnu prezentaciju glazbenim brojem upotpunio je blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, Tomislav Goluban. Sudionici prezentacija uživali su u gastro delicijama Zagorja koje su pripremili kuhar Termi Tuhelj, Mirko Ljubić, te kuhar Termi Jezerčica, Jakov Mirt.

Split 6Osim gastro delicija, sudionici su mogli okusiti i  poznata zagorska vina koja su prezentirali i posluživali konobari; Kristijan Kozina iz hotela Terme Jezerčica, te Kristina Kožić iz Bluesun hotela Kaj.

Split 5

fotografije: Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije

Zagorje_Logotipi-1

 [:]