Aktivni odmor

DISCOVER CENTRAL DALMATIA – predstavljen još jedan uspješan turistički projekt Splitsko – dalmatinske županije

[:HR]

U 3 klika do 120 razloga zašto posjetiti Splitsko – dalmatinsku županiju izvan glavne sezone

Web portalom „Discover Central Dalmatia“ promovira se 120 agencijskih programa na području Splitsko-dalmatinske županije  s originalno osmišljenim turističkim doživljajima.

IMG_2342

U petak 4.12. u hotelu Park u Splitu, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Udrugom hrvatskih putničkih agencija održala je prezentaciju web portala „Discover Central Dalmatia“. u sklopu projekta poticanja razvoja destinacijskih menagement kompanija.

discover central dalmatia

U 3 klika do željenog turističkog doživljaja

Portal „Discover Central Dalmatia“ nalazi se unutar web stranice www.dalmatia.hr. A za ukupni turistički doživljaj, uz svaki turistički program nalazi se bogata fotogalerija, video zapis, tekst sa opisom programa i direktni kontakt turističke agencije.

discover central dalmatia1
Portal vrlo atraktivnog koncepta i dizajna, prilagođen je potrebama suvremenog turista,  a sastoji se od čak 120 turističkih programa, izrađenih u suradnji i sa potporom županijske turističke zajednice. Programe je osmislilo 20ak agencija, kako bi boravak gostiju u Splitsko- dalmatinskoj županiji bio što zanimljiviji i sadržajniji. Na stranici je također moguće preuzesti brošuru i u pdf-u. Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije uložila je preko 600.000 kuna u programe sufinanciranja potpora turističkim agencijama.

maslinica 2_1Maslinica, Šolta, foto: TZ Šolta

Na predstavljanju prisutnima se obratio Joško Stella, direktor županijske turističke zajednice, i Jurica Glavina, regionalni predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, naveli su kako su na portalu budućim turistima predstavljeni brojni sadržaji koji ih ovdje čekaju i to s osobitim naglaskom na predsezonu i posezonu.

Tematske staze

Prisutne je pozdravio, te izrazio oduševljenje napredovanjem i razradom projekta, savjetnik ministra turizma g. Ivo Bašić. Joško Stella je najavio brojne marketinške aktivnosti, inozemne prezentacije, izlaganja na stručnim sajmovima u planu promocije ovog projekta. Jurica Glavina je istaknuo kako je ovaj projekt rezultat dugoročne suradnje javnog i privatnog sektora, bez kojeg nije moguće provesti kvalitetan destinacijski menadžment.

IMG_2343

Splitsko – dalmatinska županija druga je najuspješnija hrvatska županija prema ostvarenom turističkom prometu u 2015. Iz godine u godinu bilježi značajan rast. Upravo iz navedenog razloga ovim se programima želi dodatno istaknuti suradnja županijske turističke zajednice i turističkih agencija kao ključan faktor u razvoju turističke ponude, koji su u ovom projektu osmislili kvalitetne sadržaje i to iz tri područja: eno-gastro klaster, te kulturni i aktivni klaster. 

SPLITSKO – DALMATINSKA ŽUPANIJA PROSTOR JE IZNIMNOG TURISTIČKOG POTENCIJALA

Splitsko-dalmatinska županija prostor je različitosti u kojoj se skladno nadopunjuje niska zelenih otoka uz našu obalu s neslućenim nautičkim i kulturnim doživljajima, povijesne jezgre gradova i arheoloških lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a sa zelenim srcem dalmatinske Zagore u kojoj vječno buja život uz rijeke, mlinice i polja uz tradicionalne gastronomske doživljaje.

DIA071

Kada se pred Vama, čitajući ove stranice, otvori svijet raznolikosti, bogatstva prirode, kulturno-povijesnog nasljeđa i ljepota srednje Dalmacije, slika ove regije bit će bogatija za više od stotinu novih agencijskih programa koji su kreirani i predstavljeni gostima približile sve njezine posebnosti.

image-f4268f2a4806ee0d48be5ef8b227e68c2793e02066f590b8af92da551b91c54f-V

Projektu želimo brz uspjeh i veliku čitanost, te brojne oduševljene turiste koji će uživati u čarima Srednje Dalmacije – Srca Jadrana!

The Heart Of Adriatic - f

Central Dalmatia

Foto: Hot Spots, arhiva tz-ova Splitsko – dalmatinske županije

 

 

 [:]