Aktualno

U prosincu najveći porast noćenja u Splitsko – dalmatinskoj županiji!

[:HR]

USPJEH ZA USPJEHOM – PONOVNO NAJBOLJI!

Splitsko – dalmatinska županija uistinu je destinacija puna života! Ovo sve omiljenije odredište turista iz cijelog svijeta može se pohvaliti rekordnim brojkama turističkih dolazaka i noćenja u u prosincu!

svecana povorka 1

Prema podacima koje pomno prate čelni ljudi županijskog turizma,  u prosincu je zabilježen najveći porast noćenja od svih županija u Republici Hrvatskoj.

FOTO Andrija Carli (23)

IZNIMNO USPJEŠNI PROSINAC
Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije tako je u prosincu 2015. imala 14% više dolazaka i 37% više noćenja u odnosu na isto razdblje predhodne godine. U prosincu je ostvareno ukupno 66.766 noćenja i 18.364 dolazaka. U samoj županiji prednjačili su grad Split sa povećanjem od 78% u noćenjima, a tu su još grad Omiš sa 42%, grad Trogir sa 22% i grad Kaštela sa 19%.

Omiš - Ac

Splitsko-dalmatinska županija je u studenom imala najveći porast od svih županija u Republici Hrvatskoj, a u listopadu je ostvareno najviše noćenja u Hrvatskoj – čak 488.000.

DSC_1927

U SPLITU ČAK  78 % VIŠE NOĆENJA
Nevjerovatan je podatak da je grad Split u odnosu na prosinac 2014. godine, premašio ostvarena noćenja za čak 78%.

10815655_788468831194252_675870414_n

ADVENT U SPLITU – PROJEKT  KOJI SE ISPLATIO
Split je ove godine postao hit destinacija i srušio sve rekorde. Manifestacija Advent u Splitu projekt je koji se stvarno isplatio. Dalmatinska metropola postala je zahvaljujući njemu jedna od najtraženijih zimskih destinacija. Splitski kolorit  posebno se isticao blagdanskim bojama i čudesnim ugođajem mediteranske zimske bajke, a gradski trgovi bili su vesele adventske pozornice. Kvalitetan program i brojna događanja imala su odličan financijski učinak za hotelijere i ugostitelje, a Splitski Advent  je sada već tradicionalno postao motiv dolazaka domaćih i stranih turista.

Više: dalmatia.hr
F
oto: arhiv Tz SDŽ, TZ Split

 

 [:]