Aktualno

Kontinentalna Hrvatska na sajmu „Destinations the holiday & travel show“ u Londonu

[:HR]Na turističkom sajmu Destinationshow, koji se od 4. – 7. veljače održao u Londonu, Turističke zajednice Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske i Vukovarsko – srijemske županije predstavile su sadržaje i atrakcije Slavonije dok je turističku ponudu varaždinskog kraja predstavila Turistička zajednica Varaždinske županije. Zajednički nastup uz potporu Hrvatske turističke zajednice, održao se na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“, a posjetitelje su o destinaciji informirale direktorice Turističkih ureda županija Elizabeta Dolenec, Maja Jakobović i Rujana Bušić Srpak. Na sajmu je svoju ponudu predstavilo preko 200 izlagača iz cijeloga svijeta, a posebnu atrakciju predstavljaju brojna tematska izlaganja i prezentacije turističkih novinara i pisaca.

IMG_7874

Destinationshow je sajam na kojem se predstavljaju tematski sadržaji i cjelogodišnja turistička ponuda. Posjetitelji su uglavnom starije životne dobi i putuju isključivo izvan glavne turističke sezone. Osnovni motiv putovanja im je upoznavanje novih destinacija u kojima ih ponajviše zanima kulturno naslijeđe, ljepota prirode, gastronomija te biciklizam.

2Na destinaciju dolaze avionom i rado koriste lokalni javni prijevoz. Posebnu atrakciju predstavljaju riječna krstarenja. Kontinentalna Hrvatska za neke je potpuno turističko otkriće, no za neke je poznata destinacija. Uz prepoznatljive hrvatske turističke vizuale te novi slogan hrvatskog turizma, kontinentalna Hrvatska predstavila se i atraktivnim fotografijama naše destinacije koje su ih posebno zanimale.

3

Zanimalo ih je gdje je sve to u Hrvatskoj. Na sajmu nam se javilo i nekoliko oduševljenih posjetitelja koji su putem programa posjete britanskih agencija posjetili upravo naše destinacije: Osijek, Ilok i Varaždin. Riječju i fotografijom prenosimo dojmove dvije prijateljice: „Proveli smo se prekrasno u Hrvatskoj. Odsjeli smo u Osijeku i proveli sjajan dan u Iloku, u njegovim prekrasnim vinogradima i u Iločkim podrumima. Kupili smo odlično bijelo vino, sreli prekrasne ljude i jeli odličnu hranu. Pođite, pođite, pođite! Uskoro! Preporučam!“

IMG_7918

Njezina prijateljica našu destinaciju vidi ovako: „Vidjeli smo očaravajući dvorac i prekrasnu crkvu s fantastičnim pogledom. Uživali smo i nestrpljivo čekamo ponovni dolazak!“

IMG_7915

Nastupom na ovom sajmu još je jednom potvrđeno da je kontinentalna Hrvatska atraktivna turistička destinacija onima koji žele aktivan, sadržajan, pa čak i edukativan odmor, onima koji uživaju u upoznavanju novih ljudi, njihovog života i koji tim upoznavanjem obogaćuju i vlastiti život.

Izvor objave i fotografije preuzete sa: www.visitvukovar-srijem.com/hr[:]