Aktualno

Novi Bond snimat će se u Dubrovniku?

[:HR]

Iako je ljepota naše zemlje nebrojeno puta ovjekovječena i slavljena u pjesmi, slici i pisanoj riječi, naročito smo ponosni kad nama poznate i drage vizure zažive i na filmu – tom moćnom mediju današnjice i jednom od najupečatljivijih oblika umjetnosti.

Kako hrvatski mediji prenose, Grad Dubrovnik ozbiljno pregovara sa produkcijom poznatog filmskog serijala. Očito su dubrovačke ljepote zaintrigirale i slavne producente serijala o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu. Ukoliko se predstavnici Grada i producenti filma dogovore, to bi bila velika promocija Hrvatske i grada Dubrovnika.

Zadnjih godina, Hrvatska je sve više prepoznata kao egzotična i primamljiva lokacija za stvaranje sedme umjetnosti. Tako su tvorci planetarno popularne serije „Game of Thrones“ („Igra prijestolja“) sjajno iskoristili znamenitosti Splita, Dubrovnika i Kliške tvrđave kojima nije bila potrebna nikakva računalna dorada. Početkom ožujka u Dubrovniku kreće i snimanje legendarne filmske sage “Star Wars” o borbi dobra i zla.

[:]