Aktualno

Ožujak u znaku sajma GAST 2016!

[:HR]Vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji

Tradicionalni 21. međunarodni sajam GAST 2016. godine održat će se u Splitu od 02. do 05. ožujka 2016. godine u splitskoj Spaladium areni. Sajam GAST već je godinama vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji koji okuplja sve najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Tijekom godina, pozicionirao se kao nezaobilazno mjesto okupljanja gospodarstvenika relevantnih djelatnosti, razmjene iskustava, unaprjeđenja postojeće suradnje i sklapanja novih poslova neposredno pred turističku sezonu na atraktivnom rastućem turističkom tržištu Hrvatske.

gast04

Sajam GAST 2016. obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: 21. Međunarodni sajam prehrane, 21. Međunarodni sajam pića, 21. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 21. Međunarodni sajam vina – Dionizijana, 11. Međunarodni sajam kave, 11. Međunarodni sajam namještaja – Furnitura, 11. Sajam za turizam – Saturn te 1. Sajam sladoleda i slastica, jedinstvena specijalizirana sajamska manifestacija u Hrvatskoj.

Sajam GAST 2016, kao i prethodnih godina, prati niz zanimljivih događanja: Turistička mreža, Dionizijana – 21. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima (srijeda, 02. ožujka), Autohtona kuhinja (četvrtak, 03. ožujka), Natjecanje barmena (04. ožujka) te humanitarna manifestacija Poznati u kuhinji (05. ožujka).

gast011

21. međunarodni sajam GAST 2016. najbolje je mjesto na kojem će poslovni ljudi iz turističkog i ugostiteljskog sektora u pravo vrijeme imati priliku ostvariti kontakte s donositeljima odluka u svim segmentima turističke industrije, unaprijediti kontakte s postojećim klijentima i steći nove, prezentirati vlastite proizvode i usluge ciljanom tržištu te sudjelovati u velikoj medijskoj kampanji sajma GAST, kao i u zanimljivim stručnim i zabavnim programima. Sve navedeno posebno je značajno u svjetlu aktualnih turističkih trendova koji Split i Dalmaciju posljednjih godina pozicioniraju kao poželjnu turističku destinaciju, što potvrđuju i statistički podaci nadležnih institucija RH.

Međunarodni karakter sajma GAST dokazuje višegodišnje sudjelovanje izlagača iz 11 zemalja: Bosne  i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Italije, Njemačke, Austrije, Belgije, Srbije, Indonezije,  Poljske i Hrvatske pa je tako tokom svih prethodnih godina na sajmu sudjelovalo preko 15.000 direktnih i indirektnih izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Više: www.gastfair.com[:]