Gastro

Posjetite Oleum olivarum“, jedan od najstarijih sajmova maslinova ulja u Hrvatskoj

[:HR]Od 12. do 13. ožujka u Krasici, pitoresknom mjestašcu nedaleko Buja, održava se devetnaesti po redu „Oleum olivarum“, jedan od najstarijih sajmova maslinova ulja u Hrvatskoj. Manifestacija je tijekom godina prerasla u međunarodnu smotru maslinovih ulja u kojoj sudjeluju znanstveno-istraživačke institucije, udruge maslinara te proizvođači maslinova ulja iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

„Oleum olivarum“ provodi analize ulja prema najvišim standardima u regiji pa se tako sve više maslinara prijavljuje na sajam radi priznanja koje im omogućuje lakše i uspješnije predstavljanje maslinovih ulja ciljanom tržištu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U sklopu dvodnevnog programa, domaćini manifestacije Oleum olivarum sudionicima i posjetiteljima na prigodnim štandovima nude degustacije  vrhunskog maslinovog ulja u kombinaciji s istarskim jelima te domaća vina i med.
Organiziraju se stručna predavanja, dodjela medalja proizvođačima maslinovog ulja, dok se u sklopu likovnog natječaja nagrađuju autori za umjetnička djela na temu masline.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krasica će vas zasigurno očarati svojom ljepotom, pitomim pogledom na plodne, obrađene padine i terase prekrivene maslinama i vinovom lozom, koji seže sve do doline rijeke Mirne i dalje, do mora.
Pozivamo vas da posjetite ovaj dio Istre kako biste otkrili njegove korijene i prirodne ljepote te doživjeli čarobni ambijent u kojem se ljepota netaknute prirode spaja s gostoljubivošću radišnih i skromnih ljudi predanih izvornim vrijednostima i tradicijama koje prkose vremenu.

Izvor objave: www.coloursofistria.com
Fotografije: www.coloursofistria.com[:]