Aktualno

Princ Charles i vojvotkinja Camilla stižu u Hrvatsku!

[:HR]

Fotografija: Flickr photos

Tijekom boravka u Hrvatskoj Princ i Vojvotkinja posjetiti će Zagreb, Osijek i Đakovo!

Princ od Walesa, Charles, i njegova supruga, Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, posjetit će Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Kosovo u razdoblju od 14. do 19. ožujka.

Njihov posjet „regiji“ započinje 14. ožujka u Zagrebu gdje će im službenu dobrodošlicu zaželjeti predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Sastat će se i s predsjednikom Vlade Tihomirom Oreškovićem. Tijekom boravka u Zagrebu Princ i Vojvotkinja će obići Gornji grad, HNK i prisustvovati proslavi 70. godišnjice postojanja British Councila u Hrvatskoj.

Prinčevski par, 15. ožujka posjetiti će Osijek i Đakovo, gdje će biti posebni gosti na sastanku predstavnika različitih religijskih i etničkih lokalnih zajednica u organizaciji osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava. U Đakovu će posjetiti jednu od najstarijih europskih farmi konja u Europi, slavnoj po svojim lipicancima.

Charlesu će ovo biti osmi posjet zemljama zapadnog Balkana. U Hrvatskoj je prvi put boravio u listopadu 1978., te nekoliko puta u devedesetim godinama. Vojvotkinji od Cornwalla ovo je prvi posjet Hrvatskoj i zemljama regije.[:]