Aktualno

Najbolji lijek protiv stresa – Masaža i njene blagodati

[:HR]Tema: Specijalna bolnica Kalos, Vela Luka

Stres i njegove posljedice – kako se nositi s rastućim problemom suvremenog života?

damira bojic
Piše: Damira Bojić, specijalistica fizijatar, ravnateljica specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju“Kalos”

U današnjem suvremenom brzom načinu življenja stres je stanje koje je nemoguće izbjeći. Posljedice kroničnog stresa su nastanak depresije, stalnog umora, pad imuniteta, a samim time vrlo često i opake bolesti. Kronični nedostatak kretanja, sjedilački način života itekako utječe na bolesti mišića, kralježnice i zglobova. Nažalost sve su dobne skupine jednako izložene ovim posljedicama pokušavajući biti uspješni u školi, obitelji, na poslu, uklopiti se u današnje društvo zapravo se otuđujemo sami od sebe i upadamo u zamku vlastitog nezadovoljstva.

IMG_0060_1

DODIR – POUZDANI LIJEK IZ DAVNINA

Više je načina kojima se možemo boriti za zdrav i kvalitetan život, započnimo sa dodirom. Pratite li reakciju djeteta koje se osjetilo nesigurnim, traži zagrljaj i dodir majke ili druge bliske osobe. Moć dodira zapravo je masaža. Živci reagiraju na svaki dodir i pritisak, šalju razne signale parasimpatičkom živčanom sustavu čija je svrha pomoći tijelu da se što bolje nosi sa stresom.

masaža

Dobrobiti masaže

Uz pomoć masaže opušta se cijelo tijelo, od dišnog puta do probavnog sustava. Tijekom masaže rad srca se usporava za više  od 10 otkucaja u minuti, a krvni tlak je smanjen i do 8 posto. Masažom utječemo na žlijezde na način da umanjuju lučenje hormona stresa, a u mozgu simuliramo proizvodnju hormona sreće- serotonina. Ne podcjenjujte veliku moć masaže koja je zapravo kombinacija znanosti i umjetnosti, a svoje korjene vuče još iz drevnog kineskog, grčkog, rimskog indijanskog i egipatskog doba.

Kontrast_-6_1

Masaža i njene blagodati u suvremenom življenju

Danas postoji bezbroj stilova masaže sa raznim oblicima pritiska i pokreta. Čak i liječnici prepoznaju njenu prednost kao terapiju u liječenju simptoma bolesti i raznih tipova ozlijeda. Svakako je preporučeno da se pouzdate u stručno osoblje fizioterapeuta. Masaža na pravim mjestima ima i veliki estetski učinak povećanjem protoka krvi u organizmu i koži. Ujedinjujući masažu sa korištenjem moćnih eteričnih ulja, dobitak za naše tijelo je neprocjenjiv. Nađite vremena i volje da sebi u dogovoru sa stručnom osobom priuštite ovu jednostavnu, a tako snažnu pomoć u prevenciji , zaštitu zdravlja i poboljšanje kvalitete života. Razmazite sebe i budite ponovno bezbrižno dijete.

ms

U lječilištu Kalos, poznatom po upotrebi ljekovitog mulja, razvili smo brojne masažne tehnike u kombinaciji s ostalim medicinskim postupcima koje primjenjujemo na svojim pacijentima a koji su se pokazali više nego učinkoviti. Svježi morski zrak, blaga klima, suvremene metode lječenja i brojne tehnike dostupne našim pacijentima, pomoći će i vama u jednom koraku bliže zdravom životu.

Nazovite nas, ili rezervirajte svoj termin a usput uživajte u čarima otoka Korčule koja će vam se razotkriti u punom sjaju proljetne raskoši, bez ljetne vreve i gužvi.

Fotografije: Željko Budimir, arhiv HS

Sponzorirani članak 22.03.2016[:]