Aktualno

Uskrs u Splitu – poklonite si najljepši proljetni izlet!

[:HR]Dječja scenska uprizorenja, oslikavanje velikog uskršnjeg jaja na rivi, humanitarna vožnja dječjeg uskršnjeg vlaka Zeko Express,do slasnog uskršnjeg jutra gdje će se dijeliti građanima i gostima Splita brojne uskršnje delicije, pa do finalnog SPALATUM EXPO sajma na kojem će biti prezentirane tradicionalne Uskršnje delicije i  bogata turistička ponuda Splita i Dalmacije..

Sve to i još više od nabrojanog, očekuje vas u gradu pod Marjanom, za Uskrs.  Split će vam pružiti kombinaciju neodoljivog mediteranskog šarma kombiniranu s patinom drevne ljepote a prošlost koja šapće slavne štorije kroz zidine, izmiješat će se s frenetičnim pulsom urbanog života kojeg osjećate na svakom koraku kroz šetnju gradom. Jedan vikend dovoljan je za osjetiti, okusiti i istražiti Split a proljetno vrijeme je idealno za planiranje posjete.

053

No, što je to čime Split osvaja strane goste i koji je njegov X faktor ? Kada bilo kojeg putnika namjernika priupitate što mu se ondje najviše svidjelo, gotovo bez iznimke navest će specifičnu gradsku atmosferu. Živost kojom odišu njegove ulice u kombinaciji sa gotovo opipljivim daškom drevnih vremena, jedinstven je splitski „miks“ koji u pravilu ne prolazi nezamijećeno! Hvale se i srdačnost i gostoljubivost domaćina, izvrsna gastro ponuda, visok stupanj osobne sigurnosti te pristupačne cijene za europske standarde, a iako moderan gost traži odista mnogo za svoj novac, čelni ljudi gradskog turizma s ponosom ističu kako je grad sposoban udovoljiti i onim najistančanijim zahtjevima.

Doživite Uskršnju čaroliju u Splitu!

PROGRAM USKRSA U SPLITU

Subota 19.03. u 18 sati u Podrumima

Turistička zajednica grada Splita i Dječji zbor “Srdelice” sa ljubavlju i zadovoljstvom Vas pozivaju na scensko uprizorenje “KRIŽNI PUT “ u živim slikama. Uprizorenje će snažnije približiti vjernicima i svim ljudima muku našega Spasitelja Isusa Krista u subotu 19.03. u 18 sati u velikoj dvorani u podrumima Dioklecijanove palače.

Ponedjeljak 21.03.  – srijeda 23.03. od 10 –  12 sati na Rivi

Sekcija umjetnika branitelja grada Splita ( ZUSVDDR ) će od ponedjeljka do srijede oslikavati na Rivi uskršnje jaje veličine jedan metar uz još mnogo manjih pisanica. Zato pozivamo sve koji se žele uključiti da dođu na Rivu, da sudjeluju u uskršnjoj čaroliji boja i oslikavanju pisanica svaki dan od 10 – 15 sati.  Oslikane pisanice se mogu ponijeti kući.

Utorak: 22.03. u 10 sati

HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita 22. ožujka 2016. organizira humanitarnu vožnju dječjega uskrsnog vlaka “Zeko-express” na relaciji Split – Labin Dalmatinski i natrag. Vlak iz Splita polazi u 10.00 sati.

Vlak će voziti oko 100 djece iz splitskih udruga “Srce” (Udruga osoba s cerebralnom paralizom) i “Sanus” (Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti), a uz prigodni program u kojemu će sudjelovati i članovi udruga, Zeko će djecu razveseliti darovima koje će osigurati Konzum.

Nedjelja Uskrs 27.03. od 10 – 12 sati na Prokurativama

Turistička zajednica grada Splita u suradnji s Udrugom kuhara SKMER prvi put organizira “Slasno Uskrsnje jutro” na Prokurativama na Uskrs 27.04. od 10 -12 sati.

Građanima grada Splita i njihovim gostima podijelit će se uskršnje delicije: domaća šunka pečena u kruhu, sirnice, pisanice, domaći kruh, mlada kapulica i cvijet soli.

Turistička zajednica organizira igru za najmlađe, najspretnije očekuju bogate nagrade, a Splićane i njihove goste zabavljat će grupa Providenca.

Ponedjeljak 28.03. otvaranje sajma u 12 sati na Rivi

Od 28.03.2016. do 01.04. 2016. posjetite SPALATUM EXPO na Rivi u organizaciji tvrtke Spalatum DMC d.o.o. Sajam će trajati četiri dana na kojem će biti prezentirane tradicionalne uskršnje delicije i  bogata turistička ponuda Splita i Dalmacije. Otvaranje sajma je predviđeno za točno u podne na Uskršnji ponedjeljak.

Više informacija potražite na  www.visitsplit.com

Foto: Tz Split, HS

Sponzorirani članak[:]