Aktivni odmor

Proljeće u znaku biciklizma u Dalmaciji – 17. Dalmacija tour stiže u čarobni Bol!

[:HR]SAMO ZA ODVAŽNE!

Doživjeti Bol u proljetnoj predsezoni, doživljaj je sam po sebi. Ali Bicikliranje u Bolu i na cijelom otoku Braču je nezaboravan doživljaj. Bilo da ste profesionalac ili želite uživati u laganoj vožnji biciklom, slušati šum mora na jednoj od najljepših plaža na svijetu – Zlatnom ratu, zaljubiti se u čarobne krajolike, osvojiti vrh Vidove Gore… bicikliranje u Bolu je izuzetna aktivnost koja će vas u cjelosti zaokupiti.

KARAVANA – 17. DALMACIJA TOUR U BOLU

Privučeni brojnim atrakcijama Bola i otoka Brača, 17.Dalmacija tour, petodnevna biciklistička karavana, odabrala je Bol za krajnju odredište treće”kraljevske” etape. Domaćin biciklističke karavane je  Turistička zajednica općine Bol koja organizira doček i welcome drink u centru mjesta za sve sudionike u Bolu. Oko 16 sati očekuje se dolazak biciklista u Bol. Karavana se održava u organizaciji Biciklističkoga saveza Slovenije i Športskoga društva Bam.Bi.

Karavana je startala u utorak 4.travnja iz Grada Crikvenice prema Vidovoj Gori na Braču i završava u subotu 9.travnja sa Dalmatinskom feštom u Mandrama na Pagu. U četvrtak  treća etapa 17.Dalmacija tour-a, petodnevne biciklističke karavane, stiže na Brač, te nastavlja preko Vidove Gore sve do Bola.

U BICIKLISTIČKOJ KARAVANI SUDJELJUJE 70  BICIKLISTA RAZLIČITIH GENERACIJA – ZALJUBLJENIKA U DALMACIJU

U biciklističkoj karavani vozi 70 biciklista, uz pratnju tehničkog osoblja i u pet etapa prolazi 627 kilometara kroz primorske i zagorske predjele Hrvatskoga primorja i Dalmacije. Među sudionicima iz više generacija, su bivši profesionalni biciklisti, ugledni gospodarstvenici, odvjetnici, profesori, obrtnici, među kojima i 15 žena, ali svi zaljubljenici u Dalmaciju i njezinu prirodu, ljude i običaje, koje ponovno rado doživljavaju. Dakako da se raduju susretima sa domaćim ljudima i predstavnicima mjesta, kroz koja prolaze.

Sudionici karavane kreću autobusima iz okolice Ljubljane u ponedjeljak 4.travnja poslijepodne i u 19,30 stižu u hotel Kaštel u Crikvenici na večeru i noćenje. Start karavane u pet skupina počinje u utorak u 9 sati u smjeru Karlobaga, gdje je odmor i onda se nastavlja do Starigrada Paklenica na rivu u 16 sati, te zatim do hotela Alan na večeru i noćenje.

Druga etapa, u srijedu 6.travnja polazi u devet sati prema Vrhu Obrovca i do Benkovca , gdje je odmor, a zatim nastavak do Vodica na rivu do 15,30 i zatim do Hotela Punta, na večeru i noćenje. U četvrtak 7.travnja jest start treće etape u devet sati i kroz Dalmatinsku Zagoru se stiže do Kaštela i trajektne luke u Splitu, gdje se nastavlja za Brač  i tada počinje kraljevska etapa na Vidovu Goru, te do 17,45 dolazak na rivu u Bolu, a zatim smještaj, večera, zabava i noćenje u hotelu Elaphusa.

U petak starta četvrta etapa po Braču, a po stizanju trajekta u Split slijedi prijevoz sa autobusima do starta drugoga dijela etape u Čisti mali u 14,30, tako da se na cilj u Petrčanima na rivi stiže u 17 sati, gdje slijedi smještaj u hotelu Pinija i večera. Zadnjega dana, u subotu 9.travnja start je u 9,30 sa odmorom u Pagu, vožnja pored poznate sirane Gligora i u 14 sati stizanje na seosko gospodarstvo Ante Prtorića u Mandrama, gdje je konačni cilj karavane i počinje zaključna Dalmatinska fešta, do odlaska sa autobusima na trajekt za Priznu i povratka u Sloveniju. Ova lijepa pokretna slika u plavim biciklističkim dresovima mogla bi biti i lijepa najava za nadolazeću turističku sezonu.

Bol i cijeli otok Brač nude atraktivne staze za vožnju biciklom. U turističkim agencijama i u hotelima možete iznajmiti bicikle za odrasle i za djecu. Staze za vožnju biciklom protežu se cijelim otokom.

Bol video
Pogledajte promotivni video – Bol – symbol of the Adriatic

Virtual Bol

Razgledajte Bol putem virtualne šetnje

www.bol.hr

Sponzorirani članak

Tekst: Ivan Botteri, novinar i medijski savjetnik glavnog organizatora ovoga 17.Dalmatinskoga Toura, Hot Spots

logotipi-1024x375 hr[:]