Aktualno

Britanski MasterChef oduševljen Supetrom i gastronomijom otoka Brača!

[:HR]

Supetar centar gastronomije Mediterana!

13.04.2016.

Da je Supetar centar gastronomije mediterana dokazao je i proteklog vikenda održani međunarodni gastro festival Biser mora. Ovog puta Supetar i gastronomija otoka Brača osvojili su i engleskog Masterchefa Dhruv Baker-a, koji je odabrao Supetar za snimanje novog gastronomskog serijala.

SUPETAR-GLAVNA-SLIKA_1-650x400

Ekipa gastronomskog serijala Croatia’s finest ovih dana snima na Braču, a karizmatični Dhruv Baker isprobao je dalmatinske delicije chefa Ivice Katića iz restorana Otok u supetarskom hotelu Osam.

Supetar, 12. travnja 2016. – ”U kolikoj ću mjeri biti ambasador Brača u Velikoj Britaniji dovoljno govori činjenica da se već ovoga ljeta vraćam na ovaj prekrasni otok zajedno s mojom obitelji”. Ovim je riječima Dhruv Baker, jedan od najpoznatijih britanskih chefova i pobjednik showa MasterChef 2010. zaokružio svoje bračke impresije.

Ivica Katić i Dhruv Baker 2_1

Dhruv će do srpnja, kada kreće emitiranje gastronomskog serijala od 20 polusatnih nastavaka pod nazivom Croatia’s finest, proputovati cijelu Hrvatsku i gledateljima diljem svijeta otkriti što sve ona ima za ponuditi u gastronomiji i kulturi te povijesnim i turističkim znamenitostima.

Ivica Katić i Dhruv Baker 1_1

Nakon Istre i Zagreba Dhruv je posjetio Supetar na Braču na kojem su ga preporuke odvele k Ivici Katiću, chefu restorana Otok u hotelu Osam, koji mu je pokazao kako pripremiti hobotnicu s divljim šparogama, sabljarku s ružmarinom i majčinom dušicom, posluženu s krumpirom začinjenim čubrom, ljubičastim lukom, mahunama i mladom koprivom, te za desert rožatu.

Ivica Katić, chef restorana Otok 3_1

”Fascinirala me je ozbiljnost i temeljitost ekipe Croatia’s finest, a pripreme za snimanje su trajale gotovo cijeli dan, tako da je i meni bilo lakše prebroditi tremu. Dhruv je izuzetno simpatičan, vidi se da ima dosta iskustva i da obožava to što radi”, otkrio je chef Ivica Katić.

”Ivica je pripremio sjajne dalmatinske delicije, a moram priznati da je sabljarka bila najbolja koju sam ikada kušao. Možda niste ni svjesni koliko ste sretni što možete jesti svježu, netom ulovljenu ribu i pritom gledati najljepši zalazak sunca s terase hotela Osam”, dodao je Dhruv.

Ivica Katić i Dhruv Baker 3_1

U svakoj od epizoda Dhruv će kuhati na otvorenom, kako hrvatska autohtona jela, tako i vlastite kreacije spravljene od hrvatskih namirnica. Suvoditeljice su Rajana Radosavljev i Adrijana Dejanović, režiju potpisuje Deni Husta, tehničku produkciju Edvard Hudi, a autor i producent je Alen Nemet. Svjetsku distribuciju potpisuje OPTIMUM TELEVISION iz Londona, a produkciju MAK Production.

Ivica Katić, chef restorana Otok 2_1

Dhruvova iskustva gledatelji će moći pratiti od lipnja, širom Azije putem National Geographic kanala, a u Hrvatskoj na Drugom programu Hrvatske televizije.

[:]