Aktualno

Dani hrvatske male brodogradnje ponovno predstavljaju najbolja hrvatska plovila uz besplatan ulaz

[:HR]

Vraća se i Sajam turističkih atrakcija uz zabavu i natjecanja s nagradnim fondom od preko 15 000 kn

Split, 19.04.2016. – Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na splitskoj Rivi, predstavljen je program tradicionalne proljetne manifestacije Dani hrvatske male brodogradnje koja će po 8. put za redom okupiti domaće proizvođače plovila i renomirane brendova nautičke i ribolovne opreme od 28.04. do 01.05.2016. u marini Lav hotela Le Meridien Lav u Podstrani pokraj Splita.

Ne četverodnevnoj manifestaciji nastupit će devedeset hrvatskih izlagača, od čega čak 28 brodograditelja sa 40 brodova u moru i na suhom. Dani hrvatske male brodogradnje su od početka pozicionirani kao manifestacija za specijaliziranu promociju i plasman cjelokupne palete tradicijskih i modernih plovila za sve namjene iz svih krajeva naše zemlje, a i ove godine posjetiteljima je omogućen besplatan ulaz kao i testne vožnje svih plovila izloženih u moru.

Najveći broj premijera do sada

Prema riječima predsjednika udruge Dani hrvatske male brodogradnje, Branimira Matijace, odličan odaziv hrvatskih brodograditelja potvrdio je još jednom da je ova manifestacija u Podstrani idealno mjesto za predstavljanje novih plovila:” Izuzetno mi je zadovoljstvo najaviti kako ćemo ove godine, uz 40 plovila na suhom i u moru uz već poznate i provjerene modele plovila i širok izbor nautičke opreme, posjetitelji imati prilike vidjeti čak 8 premijera . Stižu Arba 555 kao premijera u moru, Sampa 6 proizvođača Brodomehanika Brnabić, Vento 670, Pakleni otoci stižu sa čak dvije premijere i to s katamaranom 40wcat i gumenjakom Colnago 26, Faraon brodovi predstavljaju Faraon 700, PearlSea Yachts dolaze s novim PearlSea 33 što je ujedno i svjetska premijera ovog broda, Remia Plast predstavlja Nautiku 690k premijeru u moru a Fortis Nautika dolazi s novim Fortis 590 open modelom.“

image

Sajam turističkih atrakcija donosi sve za Vaš turistički biznis

Nakon uspješnog lanjskog premijernog predstavljanja, organizatori i ove godine u sklopu Dana hrvatske male brodogradnje donose i Sajam turističkih atrakcija kojeg je, u ime organizatora, predstavio Tomi Božiković: “Pokretanjem drugog sajma unutar Dana hrvatske male brodogradnje otvorili smo se prema segmentu turizma koji je uz nautiku do sada bio sekundaran a to su upravo turističke atrakcije tj. sva plažna, adrenalinska,izletnička i druga ponuda.Cilj nam je na jednom mjestu spojiti ponuđače i konzumente takvih usluga i proizvoda. Sama događanja unutar sajma su obogaćena s organiziranim obiteljskim natjecanjem CEDEVITA KUP u kajakingu za tate i djecu, stand up paddle-u te posebnim CEDEVITA KUP turnirom u badmintonu za mame i djecu .Kako spraviti vrhunski espresso proizvod naši će posjetitelji moći vidjeti tijekom Barcaffe open natjecanju barista u subotu 30.travnja, a nagradni fond ovog natjecanja je 1500 kn koje osigurava Atlatnic Grupa. Sve večeri tijekom Sajma su rezervirane za zabavni program uz veliki koncert u subotu navečer što je također novitet koji uvodimo od ove godine.”

Na novosti i posebnosti 8. Dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija osvrnuo se predstavnik suorganizatora Damir Skelin: “S ovogodišnjim izdanjem smo konačno napravili iskorak i organizaciju podigli na jednu novu razinu, a u to će se osvjedočiti svi koji nas posjet. Razlog tome su mnogobrojne obiteljske sportske i zabavne aktivnosti, koje smo osmislili sa željom da posjetitelje pretvorimo u aktivne sudionike. Skoro pa mogu kazati da se ovaj događaj pretvara u jedinstveni tematski, morski i turistički, zabavno-adrenalinski park.”

Pokroviteljica manifestacije je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a osim Splitsko-dalmatinske županije i Općine Podstrana i ove se godine pridružio respektabilan niz renomiranih tvrtki i sponzora – od Atlantic grupe i Splitske banke do Euroherc osiguranja.

Podršku je i ove godine dalo Ministarstvo turizma, pa je zamjenik ministra Robert Pauletić na prigodnom predstavljanju kazao da je upravo ovo sadržaj koji je hrvatskom turizmu potreban:
„Turizam je doživljaj i industrija emocija, i zato je ovo izuzetna prilika da se Hrvatska još jednom predstavi kao destinacija koja je puno više od sunca i mora. Hrvatska je, osim što obiluje bogatstvom tradicionalnih umijeća izgradnje i proizvodnje koji su danas sve traženiji, ujedno i destinacija koja spaja i nudi brojne zanimljive ponude, te atrakcije koje zaokružuju našu prelijepu turističku priču. Upravo ovakvi projekti tome daju veliki doprinos.“

Surfmanija donosi „SUPer Surfers Challenge“ s nagradnim fondom od 15 000 kn

Ni ove godine za vrijeme trajanja Dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija neće nedostajati zabavnih događanja, a uz adrenalinski park i wakeboard vučnicu koje će moći isprobati svi posjetitelji, pregršt uzbudljivih sportskih događanja pripremila je i tvrtka Surfmania. Kako je izjavio Luka Kiseljak, predstavnik tvrtke, u sklopu manifestacije Surfmania tim predstavlja „SUPer Surfers Challenge“ u kojem će, u subotu 30.04.2016. natjecati dvočlane ekipe i skupljaju što više osvojenih bodova u tri sporta, SUP veslanju na dasci, odbojci na vodenom trampolinu, te na kraju kajak utrci u klasičnom Sit-On-Top morskom kajaku. Surfmainia je pripremila i bogat nagradni fond od čak 15 000 kuna, a svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti u dvočlanim timovima ili pojedinačno. Pojedinačno prijavljeni imat će priliku stvoriti timove na licu mjesta na skippers meetingu prije početka natjecanja. Za sve informacije o natjecanju dovoljno je otići na www.surfmania.net.

Radno vrijeme manifestacije je od 10 do 19 sati dok je svečano otvaranje na programu u četvrtak, 28. 04. u 13 sati. Ulaz je i ove godine besplatan.

 [:]