• hr

SVEČANO OTVOREN “BISER MORA 2016”

[:HR]7. travnja 2016 godine se u organizaciji ŠKMER-a, pod pokroviteljstvom grada Supetra i Hypo Alpe Adria Banke već od 08:00 sati u Supetru kuhalo i kuhalo  – i to – punom parom!

71d24bc9-778e-47f7-8386-6cd11a48c7e2

Natjecale su se škole, radile prezentacije, degustiralo, učilo kako napraviti Beef Weelington, davale izjave za medije, išla javljanja u živo!

IMG_9438

Gastro izložba na Rivi Po prvi puta se BM otvorio na supetarskoj rivi – izložbom tradicijskih jela ugostiteljskih  objekata s područja Supetra

IMG_9456

Restaurant OTOK, Supetar, NAJBOLJE PREDJELO I UKUPNI POBJEDNIK GASTRO IZLOŽBE

Konoba KOPAČINA, Donji Humac, NAJBOLJE GLAVNO JELO

Konoba LUKIN, Supetar

Restaurant BEACH BARBECUE, Supetar

Restaurant PALUTE, Supetar

Konoba BELVEDERE ŽIŽA, Donji Humac

Restaurant ROSO, Supetar

Konoba OLIVA, teraca restoran, Supetar NAJBOLJI DESERT

IMG_9514
MEĐUNARODNI STRUČNI OCJENJIVAČKI ŽIRI pod palicom Nikše Ivičevića, poznatog Bukare iz Drvenika, je uživao u ocjenjivanju, te odabrao najbolja jela.

 IMG_9563

Svečanom otvaranju na Supetarskoj rivi nazočili su

IVANA MARKOVIĆ, gradonačelnica Grada Supetra

ŽELJKO NEVEN BREMEC, predsjednik Udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija

MERION DUŽIĆ, vlasnik Svpetrvs hotela

IVE CVITANIĆ, direktor turističke zajednice grada  Supetra

JOŠKO STELLA, direktor turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije

Te se svi zajedno zahvalili Miru Bogdanoviću zbog čijeg je vizionarstva i entuzijazma prije 11 godina pokrenut projekt Bisera mora, svim prijateljima, članovima, kuharima i onima koji podržavaju kuharsku struku.

IMG_9548

Poslijepodne je proteklo u znaku prezentacije rada učenika klesarske škole iz Pučišća, izvrsnih degustacija:

TAVERNA RIVA, Bol

ČIJA JE KRANJSKA KOBASICA – Dušan Veršec, Slovenija

ŠTRUKLI NA JUHU,  RESTORAN DP, Donji Zvečaj
PRIMERBA, Željko Neven Bremec,

kao i senzacionalnih torti i slatkih eksponata artistike koji jednostavno graniče s nemogućim, sve začinjeno proglašenjem najboljih škola.

IMG_9628

Najbolja u pripremanju brudeta je bila Dada Marčić iz Gornjeg Humca.

Najbolja u carvingu je Andzelika Golebiowska iz Poljske.

Najbolju tortu napravila je Anastasya Kalupanovich iz Bjelorusije.

IMG_9602

Večer se završila pravom Dalmatinskom večerom uz klapu Morbin u novootvorenom restoranu Palma Svpetrvs hotela, a zabava nastavila do sitnih noćnih sati sa Chefs party u Baru Roso u Supetru.

Izvještaj se nastavlja, želimo svim sudionicima i gostima vrhunske gastro okuse, dobru zabavu i uživanje u predivnom ambijentu!

Fotografije: www.skmer.hr 
Tekst; Alma Harašić Bremec[:]

Shares