Aktualno

Kako eVisitor olakšava poslovanje malim iznajmljivačima?

[:HR] 

Prijava i odjava turista preko aplikacije eVisitor – budućnost koju ne možemo ne prihvatiti!

Nezaobilazna tema među malim iznajmljivačima je ove dane e-Visitor.  e-Vistor je jedinstvena internetska platforma za prijavu i odjavu gostiju.

IMG_1871.jpeg

Piše: Anamarija Cicarelli

Dok je veliki posao iza, ali ništa manji i ispred turističkih zajednica, iznajmljjivači su podjeljeni oko mišljenja o samoj platformi. Neki misle da će im poslovanje sada biti otežano, dok se drugi vesele što više neće gubiti vrijeme odlazeći u turističku zajednicu prijavljivati goste.

Svi oni koji misle da će im posao sa apartmanima, sobama ili kućama za odmor od sata biti zahtjevniji, nisu u pravu. e-Vistitor je platforma koja je maksimalno pojednostavljena, te je prilagođena svima onima čije kompjuterske vještine ne prelaze osnovno znanje slanja maila ili pretraživanja Google-a.

Postoji rješenje i za one koji žele da im prijavu i odjavu gostiju vodi neko treći. U tom slučaju sustav dopušta unos dodatne osobe koja će uz svoje pristupne podatke moći ući u sustav iznajmljivača koji ga je postavio za dodatnu osobu te umjesto njega prijavljivati i odjavljivati goste. Osim jednostavnog unosa pri prijavi i odjavi gosta, e-Visitor nam donosi i novost u vođenju knjiga. Od kada je uveden, a to je 01.01.2016., mali iznajmljivači više ne trebaju voditi knjigu gostiju ili popis gostiju.

Ova platforma automatski preuzima podatke iz prijave i odjave gostiju te formira popis gostiju. Knjigu popisa gostiju do sada smo morali čuvati dvije godine, od sada će ona biti pohranjena u e-Visitoru stalno. Trenutno je sustav u prvoj fazi, a to je prijava i odjava gostiju, knjiga gostiju te dostava uplatnica za plaćanje boravišne pristojbe. U nekim kasnijim fazama predviđeno je da pomoću e-Visitora izdajete račune, vodite evidenciju prometa, pratite statistike (osnovne već postoje) a u konačnici je predviđeno da e-Visitor bude jedinstveni katalog svih apartmana, kuća za odmor,soba,… u Hrvatskoj.

Donje Selo 1_1

Već sada možete unijeti fotografije, cijene, opise vaših objekata. Vjerujemo da neće proći puno vremena a da će gosti pomoću ovog kataloga stupiti u kontakt direktno sa iznajmljivačima. Svi misle da ima još vremena, prvi gosti samo što nisu počeli dolaziti. Isprovajte e-Visitor, provjerite vaše podatke i vidjeti ćete koliko je jednostavan i koliko će Vam olakšati poslovanje.

Čak i oni se ne služe kompjuterom brzo i lako mogu samostalno naučiti raditi sa ovim sustavom. Mnogi ga uspoređuju sa korištenjem kreditnih kartica i bankomata te poteškoćama, koje su imali, posebno građani starije životno dobi, sa ovakom vrstom raspolaganja novcem. Danas gotovo svi, bez obzira na dob i poznavanje korištenja elektronskih i sličnih usluga koriste bankomate. Sigurni smo da će tako biti i sa e-Visitorom, vjerujemo da će svi mali iznajmljivači  po malim mjestima vrlo brzo samostalno raditi prijave i odjave svojih gostiju na vlastitim stolnim kompjuterima, tabletima ili sličnim mobilnim uređajima. To je budućnost koju ne možemo ne prihvatiti!

 

Piše: Anamarija Cicarelli
Voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj
interligo@interligo.hr[:]

shares