Aktualno

Ultra Europe music festival 2016. okupiti će 150 stranih izvođača i više od 150 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta!

[:HR]Održano predstavljanje Ultra Europe music festivala 2016.

U zagrebačkoj Areni održano je predstavljanje Ultra Europe music festivala 2016. koji će se održati od 14. do 20. srpnja te okupiti oko 150 stranih izvođača i više od 150 tisuća posjetitelja iz svijeta. Turistički događaj godine u Hrvatskoj u 2015., najveći festival elektronske glazbe u Europi, ove će se godine četvrti put održati u Hrvatskoj, u Splitu, na Hvaru, Braču i Visu. Prema najavama naznake su kako bi u 2016. godini festival trebao oboriti sve rekorde posjećenosti.

Na predstavljanju novosti za ovogodišnji Ultra Europe u zagrebačkoj Areni, prisustvovali su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije na čelu sa županom Zlatkom Ževrnjom, gradonačelnikom Ivom Baldasarom i direktorom Joškom Stellom.

U obraćanju prisutnima gradonačelnik Baldasar je rekao kako je festival spiritus movens grada Splita i cijele regije, te da će grad poduzeti sve da tu i ostane. Pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal poručila je da će Ministarstvo učiniti sve kako bi festival ostao u Hrvatskoj, jer se radi o svjetskom događaju velike promotivne vrijednosti.

Festival ULTRA EUROPE jedino je događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milijuna kuna te kroz pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Na događanju nastupaju najpoznatijim DJ imenima svijeta poput Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, Dash Berlin, David Guetta, Hardwell i drugi.

Na predstavljanju je i premijerno za Europu prikazan film “Ultra World Aftermovie“, koji je u dva mjeseca od objave pregledan više od milijun puta i koji prikazuje događanja oko Ultra festivala u svijetu, a više od pola filma posvećeno je destinacijama održavanja festivala, među kojima posebno mjesto imaju Hrvatska, Split i otoci.

BUDUĆNOST ODRŽAVANJA FESTIVALA U HRVATSKOJ

Ono što je svih  najviše zanimalo su planovi organizatora i budućnost održavanja festivala u Hrvatskoj.  Direktor Ultre za Hrvatsku Nikola Bušljeta je naglasio kako bi prema ugovoru festival u Splitu trebao biti i iduće godine, ali da će sve će ovisiti o podršci lokalnih i državnih vlasti. Također je naglasio da postoji veliki interes i drugih popularnih europskih destinacija. Dodao je i da je jedan od partnera Ultra World Widea, Ultra Europe festival, pretežito u vlasništvu Hrvata, što je po njegovoj ocjeni jedan od glavnih razloga održavanja Ultra Europe festivala na hrvatskoj obali.

Također je naglasio kako je doprinos Ultra music „destination festivala” promociji Hrvatske, Srednje Dalmacije i Splita, iznimno velik jer će i ove godine festival okupiti posjetitelje iz više od 140 zemalja.

Festival Ultra Europe uvršten je na listu deset najboljih događaja elektronske glazbe u svijetu, a do sada je prema interesu publike premašio sva očekivanja po broju dolazaka turista i po zaradi.

Foto: Ultra

 

 [:]