Aktualno

Zagreb otkrio Sloveniju – Poslovna radionica u hotelu Esplanade

[:HR]Poslovna radionica koja je u hotelu Esplanade održana u organizaciji portala Relaxino.com, omogućila je velikom broju turističkih agencija iz Zagreba, da se na jednom mjestu upoznaju s novostima u ponudi slovenskih hotelijera i drugih turističkih subjekata.

Zagreb, 15. travnja 2016. – U ugodnom ambijentu hotela „Esplanade“, u organizaciji portala Relaxino.com, održana je poslovna radionica koja je okupila 20 slovenskih turističkih subjekata koji su novitete iz svoje ponude predstavili hrvatskim turističkim agencijama i drugim turističkim subjektima koji su radionicu posjetili.
Ova poslovna radionica održava se treću godinu za redom u Zagrebu uz odličan odaziv hrvatskih agenata.

Esplanada,14.4.2016., Relaxino.JPG3Andreja Milas, organizator Relaxino.com; Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj, Jakob Štunf, ekonomski savjetnik u veleposlanstvu Republike Slovenije u Hrvatskoj; Aleksandra Uhernik Đurđek, moderator.

Više od 40 predstavnika iz 30tak turističkih agencija iz Zagreba, koji su tijekom dana posjetili radionicu, imalo je priliku obnoviti kontakte, ali i razgovarati o daljnjoj suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim subjektima iz Slovenije s kojima su već surađivali, te se upoznati s ponudama nekih novih turističkih subjekata koji su se pojavili na slovenskom tržištu i ekskluzivno se, po prvi puta na ovoj radionici, predstavili turističkoj poslovnoj javnosti.

Esplanada,14.4.2016., Relaxino.JPG8

Slovenski predstavnici koji su se prezentirali svoje ponude turističkim agencijama:

Slovenska turistička organizacija; Terme Olimia; Sava hotels & resorts; Hoteli Sava Rogaška; Thermana Laško; Rimske Terme; Terme Maribor; Zavod za Turizem Maribor – Pohorje; Terme Zreče-Rogla; Bled, Hotel Jelovica; Bled, Hotel Astoria; Bohinj, Hotel Eco Park; Bohinj, hotel Jezero; Sportina Turizem Bled, Dvorac Bled; Hit Alpinea Kranjska Gora; Postojnska jama; Golte Hotels & mountain resort; ETC Adriatic turistička agencija; Hotel Celjska Koča.

Esplanada,14.4.2016., Relaxino.JPG9

HRVATSKI GOST – Poželjan gost na slovenskom turističkom tržištu

Gospođa Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj pozdravila je sve prisutne te istaknula kako je turizam vrlo važna grana u gospodarstvu te su ovakve radionice važne za promociju Slovenije. Zahvalila se Relaxino.com na organizaciji ove radionice i dolasku velikom broju slovenskih partnera.

Ekonomski savjetnik u veleposlanstvu Republike Slovenije u Hrvatskoj, gospodine Jakob Štunf, istaknuo je kako su prihodi dolazaka i noćenja hrvatskih gostiju u prva dva mjeseca 2016.g povećani za 7,7%. Broj gostiju ih Hrvatske u 2015 g. povećao je broj posjeta u gradove Ljubljanu i Maribor, dok su i dalje najposjećenije terme i planinske destinacije. Broj noćenja u 2015. godini hrvatskih gostiju bio je 311.453, što je brojka koja se približava rekordnoj 2008. g.

Esplanada,14.4.2016., Relaxino.JPG19Fotografije; Relaxino.com[:]