Aktualno

Cvijetna rapsodija u Kaštelima – U susret 16. Kaštelanskom prazniku cvijeća

[:HR]16. godinu za redom u organizaciji Turističke zajednice Grada Kaštela, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Turističke zajednice i Županije Splitsko – dalmatinske, od 20. – 22. svibnja u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, održava se “KAŠTELANSKI PRAZNIK CVIJEĆA” .
U povodu proslave Kaštelanskog praznika cvijeća održava se eko akcija – Lipa su lipa moja Kaštela, 29. Eko natjecanje odgojno-obrazovnih ustanova Kaštela, 25. natjecanje za izbor najljepšeg kaštelanskog perivoja i 6. izbor najljepše okućnice Kaštelanske Zagore, niz radionica, predavanja, edukacije učenika o očuvanju prirode, dodjela nagrada i priznanja sudionicima, cvjetne povorke…. 

K.ŠTAFILIĆ, KAŠTEL ŠTAFILEO ROTTONO ISTOK (1)

Svečanost otvaranja

Svečanost otvaranja upriličit će se u petak, 20. svibnja s početkom u 19:00 sati u dvorcu Vitturi uz nastup učenika glazbene škole J. Hatze, Obrtničke škole Split i KUD-a Karol Woytila. 

U sklopu programa i priprema turističke sezone TZ Kaštela u suradnji s udrugom “Lijepa naša Kaštela”, Društvom za očuvanje kulturne baštine Kaštela “Bijaći”, Savjetodavne službe SDŽ, OŠ Ostrog, SŠ Braća Radić organiziraju i tradicionalnu eko-akciju “Lipa su lipa moja Kaštela”.

Kastela zracni15 Mikačić_1

Akcija se sastoji od :
– Skupljanja i odvoza krupnog otpada od 09.- 21. svibnja 2016.g.
– Podjele promo materijala s pozivom na uređenje svojih vrtova i okućnica koji će se dijeliti u odgojno obrazovnim ustanovama s datumima i mjestima za odvoz glomaznog otpada.
29. Natjecanja odgojno – obrazovnih ustanova grada Kaštela u uređenju okoliša škole i sprovođenja edukacije učenika o očuvanju prirode.
25. Natjecanja za najljepši kaštelanski perivoj u kategorijama: najljepši perivoj, okućnica, balkon, stara balatura, okoliš ustanova ili poslovnog objekta.

U sklopu proslave svi građani Grada Kaštela i Kaštelanske Zagore kandidirali su svoje uređene privatne i javne površine.

IMG_7017 (1)

Izložba cvijeća

U sklopu ovogodišnjeg Kaštelanskog praznika cvijeća održat će se izložba dendrološkog materijala, rezanog cvijeća, cvijetnih aranžmana, kompozicija cvijeća i suvenira te suhog cvijeća i originalnih umjetničkih predmeta.
Ekološka akcija na plaži Bile održat će se malo ranije isti dan u 9:00 sati, a predavanje u SŠ Braća Radić na temu “Trendovi u uređenju vrtova” održat će se u 10:00 sati.
Početak manifestacije obilježit će se i tradicionalnom “Cvjetnom povorkom” s početkom u 18:30 sati od Pastoralnog centra do Parka Vitturi u K.Lukšiću. U povorci će sudjelovati djeca kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, Kaštelanske mažoretkinje i HGD Biranj.

Svečanost zatvaranja 16. Kaštelanskog praznika cvijeća obilježit će se u nedjelju, 22. svibnja u Park Vitturi s početkom u 18:30 sati uz dodjelu nagrada i priznanja sudionicima uz nastup djece OŠ Ostrog, KUD Karol Woytila i KUD Zaninović.

Za sve izlagače osigurani su besplatni štandovi odnosno izložbeni prostor za vrijeme trajanja Praznika cvijeća ispred Dvorca Vitturi.

Program:

Petak – 20.05.2016. – Kaštel Lukšić
16:00Kreativna radionica za djecu u školskom botaničkom vrtu: Izrada nakita od plodova vrta, OŠ Ostrog Kaštel Lukšić
19:00Svečanost otvaranja 16. Kaštelanskog praznika cvijeća

Dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić
Sudjeluju: Glazbena škola Josip Hatze Split DO Kaštela, Obrtnička škola Split,
Miljenko i Dobrila – pozdrav dobrodošlice

20:00Obilazak izložaka – rezano cvijeće, cvjetni aranžmani, dendrološki materijal i suveniri
Izložba u dvorcu Vitturi je otvorena za posjetitelje u subotu i nedjelju od 9:00 do 20:00 sati

Subota – 21.05.2016. – Kaštel Štafilić, SŠ Braća Radić
9:00 – Ekološka akcija – plaža Bile
10:00 – Trendovi u uređenju vrtova – predavanje u SŠ Braća Radić, Nehaj
11:00 – Radionica – Dalmacija u mom oku – SŠ Braća Radić, Nehaj

Subota – 21.05.2016. – Park Vitturi, Kaštel Lukšić
18:30 – Cvjetna povorka (Pastoralni centar – Park Vitturi), K. Lukšić
Sudjeluju: Djeca kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, HGD Biranj, Kaštelanske mažoretkinje, Mažoretkinje grada Kaštela

Nedjelja – 22.05.2016. – Park Vitturi, Kaštel Lukšić
18:30Svečanost zatvaranja 16. Kaštelanskog praznika cvijeća:
– dodjela nagrada i priznanja sudionicima
– nastup djece OŠ Ostrog, Udruga Karol Woytila i KUD Zaninović

Organizator: Turistička zajednica Grada Kaštela
Suorganizator: SŠ Braća Radić, Udruge Lijepa naša Kaštela i Bijaći,Savjetodavna služba SDŽ, Odgojno-obrazovne ustanove Kaštela, OŠ Ostrog i Botanički vrt

Pokrovitelji: Splitsko-dalmatinska županija, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Cemex d.o.o.,
Foto: Tz grada Kaštela

Fotografije: www.kastela-info.hr
Posjetite našu Facebook stranicu i budite u toku s svim novostima!

728x90 hr

 

 

 

 [:]