Aktualno

Destinacija Daruvar – Papuk dolazi u Zagreb ove subote – dođite na Cvijetno po domaće proizvode!

[:HR]Turistička destinacija Daruvar Papuk poziva vas svih na predstavljanje atraktivne turističke ponude destinacije Daruvar – Papuk koje će se održati 21 svibnja (subota) 2016. godine od 09,00-21,00h  na Trgu Petra Preradovića- Cvjetnome trgu u Zagrebu.

20151024_113918

Što se nudi posjetiteljima?

Na Cvjetnom trgu, u subotu, predstavit će se turistički ponuđači, na 15 štandova;

Poznate Daruvarske toplice –Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i Termalni vodeni park “Aquae Balissae” koji će predstavljati našu najstariju tradiciju,termalne ljekovite vode koje se u Daruvaru koriste još od doba Rimljana, zatim bogatu povijest i tradiciju vinogradarstva i vinarstva pretočenu u kvalitetnu i jedinstvenu turističku ponudu predstavit će članice Daruvarske vinske ceste kvalitetnim daruvarskim vinima(Badel 1862 d.d.-Vinarija Daruvar i OPG Matej Kovačević), dok će kompletnu ponudu upotpuniti i ponuda jedinstvenih sireva Biogal sirena i OPG-a Jareš te ponuda unikatnog piva Pivovare Daruvar spravljenog po stoljetnoj češkoj recepturi Staročeškog piva, koji će ujedno i pozvati sve zainteresirane na predstojeće Dane piva i Craft sajam u Daruvaru.

DSC_0251

NE PROPUSTITE UPOZNATI VINODAR 2016 – najzabavniji festival vina u Daruvaru

Turistička zajednica Daruvar –Papuk, uz predstavljanje ostatka turističke ponude destinacije, također će predstaviti i Vinodar 2016. –najzabavniji festival vina u Daruvaru koji će se održati od 5.-12. lipnja 2016., te će pozivati sve zainteresirane da posjete manifestaciju 11.6.2016. kada je organiziran izletnički vlak iz Zagreba „Vinodar express“ po cijeni od 20,00 kuna.

Vrhunski domaći džemovi, rukotvorine, suveniri od meda, likeri, autentični slatki suveniri – sve na jednom mjestu

DSC_0052

Također svoju ponudu će predstaviti i OPG Vlasta Vončina sa svojim domaćim džemovima, pekmezima i rukotvorinama, zatim Pčelarstvo Daruvar i Duga grana koji će svima zainteresiranima ponuditi i predstaviti svoje proizvode od meda, suvenire od medai daruvarske likere, a Ekonomska i turistička škola Daruvar će predstaviti „Slatke suvenire“koje sami rade i za koje su osvojili međunarodno priznanje u 2015. godinite projekt koji je u tijeku „Čaša puna Daruvara“, dok će Udruga Ždralice svim zainteresiranima ponuditi unikatne rukotvorine svojih članova.

Sve prisutne na Cvjetnome trgu, od 10,00-16,00h zabavljat će tamburaši KUD-a “Kamen” Sirač koji će kroz pjesmu predstaviti i etno tradiciju te kulturno nasljeđe destinacije.

20151024_113721-576x1024

DOĐITE NA CVJETNI TRG DANA 21.05.2016., upoznajte predivan grad iz vašeg susjedstva Daruvar i zavolite život! Kupite naramak domaćih proizvoda i ponesite uspomenu na ovaj prelijepi kraj kojeg možete i osobno posjetiti – nije daleko.  

Daruvar logo_LJUBICASTI_web

Fotografije; Turistička zajednica Daruvar – Papuk i Croatia Hotspots arhiva uredništva

Više informacija potražite na VisitDaruvar.hr  i posjetite naš Facebook te ostanite u toku s novostima ovog kraja – čekamo vas na Cvijetnom!

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb

 [:]