Blog

Elina kuhinja: Medena bračka janjetina

[:HR]

Otkrivamo tajne bračke kužine

Piše: HotSpots gourmet bloger, Ela Vrsalović

slika 1

Medena janjetina

Kakav bi to bio blog o bračkoj kuhinji bez janjetine? 🙂
Danas sam se malo poigrala sa janjetinom i kaduljom. Mirisi i okusi otoka isprepleli su se u jednom jelu koje priča priču svakom vašem čulu. Na vama je samo da zatvorite oči i prepustite se…

Za spremanje ovog ukusnog jela potrebno je:

  • janjeći but
  • med od kadulje
  • ljubičasta kapula i luk (isječeni na komade)
  • maslinovo ulje, sol, papar, mljevena paprika, kvasina, soja umak, šug od pomidora, malo vode

U duboku vatrostalnu posudu stavite janjeći but koji ste prethodno dobro namazali medom, dodajte sve ostale sastojke, poklopite i pecite 3 sata na temperaturi od 150C.
Kao prilog ovom jelu napravila sam pulentu koja se kuhala u mlijeku uz dodatak isjeckanog lišća kadulje, malo masla, soli i papra.

slika 2

HotSpots gourmet bloger: Ela Vrsalović

Ela Vrsalović,  prof. engleskog jezika i sociologije, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Za sebe kaže da više voli kuhati nego predavati. Ljubav prema kužinavanju odvela ju je nekom drugom pravcu. Prekvalificirala se za kuhara u školi Oliva allegra i trenutno završava program usavršavanja za Menadžera hrane i pića na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira. Dogodine planira upisati i studij Gastronomije.

Zajedno sa sestrom vodi konobu Bokuncin u Sutivanu. Ovo im je treća sezona i guštaju u svakom trenutku. Kuhanje je Elina strast, kuharice najdraža literatura a šetnja među bancima voća, povrća i sira na pazaru omiljena šoping ideja.[:]