Aktivni odmor

Krenite u bike avanturu tragom slavnog Napoleona!

[:HR]

Posjetite SEGET – sve omiljeniju destinacija za bicikliste, pješake i sve one koji žele živjeti zdravo

Iako svoj turistički uspjeh temelje na autentičnom mediteranskom ambijentu čiji šarm ne zastarjeva, Turistička zajednica Seget u koraku je i sa modernim trendovima i turističkim pravcima koje prati naša županija. Naime, osim što je središte gostiju iz cijelog svijeta, sve se više profilira i kao poželjna destinacija za posjetitelje koji svoj odmor vole provoditi na dva kotača!

IMG_0190_1

To nas i ne čudi – naposljetku, ima li boljeg načina da se neki kraj upozna do u dušu, od uzbudljive vožnje biciklom kroz slikoviti krajolik?
Ona vodi do onih najautentičnijih seoskih domaćinstava, najljepših i najskrovitijih uvala i najizazovnijih brdskih predjela, koji vas nagrađuju pogledom sa vidikovaca čija ljepota oduzima dah… a pritom se cijelo vrijeme rekreirate! Stoga i naš Seget nudi mogućnost užitka u biciklističkim stazama koje možete odabrati prema stupnju težine i vlastitim preferencijama.

IMG_0061 obr_1

PUTEVIMA SLAVNOG NAPOLEONA

Bilo da se odlučite krenuti putem kojim su nekada davno marširale i trupe slavnog Napoleona.
(staza Napoleonov put srednje težine koja će obogatiti vaš uspon predivnom vizurom okolnih otoka)

30_1

Ovaj put dobio je ime po Napoleonu, koji je Dalmacijom vladao od 1806. do 1814. godine. U to vrijeme gradi se više cesta kojima se povezuje Dalmacija s krajevima udaljenim od Jadranskog mora. Put kojim šetate izgrađen je 1807. godine u vrijeme vladavine Francuza Dalmacijom. Zasluge za njegovu gradnju imaju Napoleonov maršal – vojni zapovjednik za Dalmaciju Marmont i Dandolo – generalni providur Dalmacije. Dugo vremena je koristio pješacima i zaprežnim vozilima u pravcu Trogira iz unutrašnjosti i obratno. Izgradnjom nove ceste od Trogira do Šibenika ovaj put je bio zapostavljen.

SegetPlazaZr9633o_1

Na njoj su osim samih staza označeni i svi važni objekti i usluge koji će vaš obilazak učiniti sigurnijim, ali i interesantnijim – osim „sitnica koje život znače“ poput vulkanizerskih usluga, ljekarni i ambulanti, te korisnih objekata poput trgovina, poštanskog i turističkog ureda, ona sadrži i oznake atraktivnih restorana, vidikovaca i arheoloških nalazišta, te je vaš najbolji suputnik za segetsku biciklističku avanturu!

IMG_0363_1

STAZA ZDRAVLJA
Staza zdravlja  pogodna je za pješake i one koji nisu veliki ljubitelji vožnje po makadamskim stazama.
Preporuča se za ugodnu šetnju od Segeta i uzbrdo “Napoleonovim putem”, građenim u vrijeme vladavine Francuza Dalmacijom 1807. godine, do crkvice Sv. Ilije iz XIII. stoljeća i do vrha planine Vlaška. Šetačima će svakako poslužiti brošura sa biciklističkom kartom.

1326-1329 obr_1

Pogled od kojeg zastaje dah
Sa staze zdravlja pruža se predivan panoramski pogled na povijesni grad Trogir, osnovan u III. stoljeću prije nove ere – grad muzej pod zaštitom UNESCO-a; Dioklecijanov grad Split osnovan u II. stoljeću; jedinstveno urbano srednjovjekovno ribarsko naselje Seget, građeno u XVI. stoljeću po uzoru na palaču cara Dioklecijana u Splitu; otoci Čiovo, Drvenik, Šolta, Brač, Hvar, Vis i okolna naselja. Staza je namijenjena pješacima i biciklistima.

Učinite nešto za svoje zdravlje – posjetite Seget i vratite svom tjelu fizičku kondiciju i duhovni mir!

Turistička zajednica općine Seget
www.tz-seget.hr

Foto: Tz Seget

SPONZORIRANI ČLANAK

 

 [:]