Aktivni odmor

POŽEGA ZDRAVI GRAD – spektakl zdravlja, duha i dobrih vibracija

[:HR]Uživajte biciklirajući na prekrasnim putevima Požeštine u u susret proljeću!
Kontinentalna Hrvatska pruža posjetitelju brojna blaga sa svojim gostoljubivim i srdačnim ljudima u čudesnoj kulisi mirne i zelene netaknute prirode. Područje grada Požege u svojoj prirodnoj topografiji nudi gostima atraktivne zanimljive i neistražene biciklističke rute. Zahvaljujući brdovitim cestama netipičnim za Slavoniju i smještajnim kapacitetima s bogatim slavonskim doručkom, Požeština je usmjerila svoje turističke snage na specifično područje aktivnog turizma – cikloturizam. 

Cikloturisti – gosti kojima je imperativ zdrav život ali i opuštanje od stresa

30052015 177

Cikloturisti su gosti kojima je motiv relaksacija i opuštanje, zdrav život i boravak u prirodi. Kako zdravlje sve više postaje imperativ u životu i ljudi postaju svjesniji brige o zdravom životu tako u Požegi krajem svibnja mnogi posjetitelji posjećuju manifestaciju Požega zdravi grad.

Požega zdravi grad – manifestacija koja slavi proljeće i život

30052015 275

Manifestacija Požega – zdravi grad, održava se u prekrasnom parku pored rijeke Orljave, koje odiše tišinom, mirom i mirisom svježe pokošene trave. To je mjesto na kojem ćete osjetit svu raskoš proljeća, zelenila, zdravlja i boja. Osim toga, ovdje možete kupiti najfinije domaće proizvode izrađene u malim poljoprivrednim gospodarstvima koja njeguju ekološku domaću proizvodnju i koja znaju da samo kvalitetan proizvod garantira dobru promociju kod kupca. Aktivno proljeće u gradu Požegi zove vas da uz predstavljanje raznih sportova, vježbate s nama i da vam olakšamo odluku koji je sport upravo za vas.

NE PROPUSTITE VELIKU PUMINU BICIKLIJADU

IMG_0475Posebnost ove manifestacije svakako je organizacija velike PUMINE biciklijade a o navedenoj manifestaciji slobodno se informirajte na ovom linku: https://web.facebook.com/events/579481305544301/
Biciklisti iz cijele Slavonije, ali i iz susjedne nam Bosne i Hercegovine dolaze uživati u sadržajnom ambijentu kraja dok je sama biciklijada rekreativnog tipa.
Pozivamo svakoga tko voli bicikliranje da nam se pridruži i provede aktivno dan u prirodi. Ovo je i obiteljsko druženje jer nam dolaze obitelji s djecom, ali i profesionalni biciklisti koji vole ove naše rute i krajeve. Biciklijada završava na prekrasnom imanju Stari Fenjeri gdje će vas oduševiti priroda i pravi slavonski ambijent a više o Starim fenjerima doznajte na poveznici: http://www.stari-fenjeri.com/ .

30052015 195

Kroz ovaj vid aktivnog turizma moguće je odsjesti u ovoj destinaciji gdje će vas opustiti priroda i prelijepo uređeni objekti ruralnog turizma u kojima možete pronaći i otkriti hvale vrijednu gastronomiju ovog kraja.

Ako ste zainteresirani za istraživanje biciklističkih i pješačkih ruta ovog proljeća na području grada Požege i okolice, koja je savršena za ovaj vid aktivnog turizma, tada pronađite za sebe nešto na http://www.aureusmons.org/ i interaktivnoj karti http://karta.tzzps.hr/ sa preko 40 biciklističkih i 60 planinarskih staza. 

BICIKLIJADA 28.05.2016 – BESPLATAN RUČAK ZA SVE SUDIONIKE I NAGRADA ZA NAJMLAĐEG I NAJSTARIJEG SUDIONIKA!

Bilo da ste profesionalac ili želite uživati u laganoj vožnji biciklom, uživati u prekrasnom krajoliku, zaljubiti se u čarobnu okolicu, slušati pjev ptica … bicikliranje u Požeštini je izuzetna aktivnost koja će vas u cijelosti zaokupiti i obećavamo – nagnati da ponovite proljetno iskustvo aktivnog odmora u požeškom kraju. Gostoprimstvu naše destinacije više ćete se nego obradovati, naime nagradit ćemo vas izdašnom gurmanskom ponudom nakon napornih rekracijskih ruta, no prvo morate odbiciklirati određeni broj dionica:

IDEMO SVI NA BICIKLIJADU ! 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

• Povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije koja se obilježava 28.05.2016. godine, PUMA – Požeška udruga mladih aktivista u sklopu projekta Požega – zdravi grad i u suradnji sa TZ Grada Požege organizira 3. Puminu biciklijadu – TOMISLAV ŠEDEVI

• Biciklijada će se održati u spomen na tragično preminulog biciklista TOMISLAVA ŠEDEVIJA, kojom želimo ukazati na sigurnost biciklista u prometu.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
SUBOTA, 28.05.2016. godine – 11:30 sati
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

► Sudjelovanje na biciklijadi je BESPLATNO

► MJESTO OKUPLJANJA: Livada uz Orljavu, od 10:00 sati (preko puta starog autobusnog kolodvora, kod biste Nikole Tesle)

► DUŽINA RUTE: 9 km

• Biciklijada je rekreativnog karaktera i kao takva nije utrka. Vozit će se uz pratnju policije gradskim ulicama do restorana STARI FENJERI u Turniću

Nagrada za najmlađeg i najstarijeg sudionika!

► Besplatan ručak za sve sudionike biciklijade

► IGRE:
• povlačenje užeta
• bicikla sa ramena
• skakanje u vrećama
• biciklistička alka
(pobjednike u svim disciplinama očekuju nagrade sponzora)

► Za djecu mlađu od 12 godina poželjno je korištenje zaštitne kacige, a za sve ostale sudionike potrebno je imati tehnički ispravan bicikli

► Mogućnost besplatne registracije bicikla kod policijskih službenika

Dođite, zabavite se provozajte se i najviše od svega, lijepo se provedite u  dragulju Požeško – slavonske županije, zlatnoj Požegi.
Čekamo vas!

Fotografije ustupila: Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Promo, 10.05.2016.

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb

Požeška-logo-1

 

 

 [:]