• hr

Vikend rekreacije i zdrave prehrane – nadopuna zdravstvenog turizma i aktivnog odmora u Toplicama Lipik

[:HR]Stoljetni park grada Lipika postati će po čevrti put popirište zanimljive i kreativne manifestacije koja je u cjelosti posvećena zdravlju i svim njegovim prednostima.
Od prezentacije zdrave hrane, do maratona i streličarstva u prekrasnom stoljetnom parku grada, pa sve do kupanja u zatvorenom bazenu s ljekovitom geotermalnom vodom, posjetitelji će dodatno upoznati brojne sadržaje kojima je cilj promicanje zdravlja, kretanja i dobre prehrane kao i upoznavanje s turističkim atrakcijama i posebnostima Lipika.

004
Turistička zajednica Grada Lipika u suradnji s Gradom Lipikom  tako i ove godine organizira
„4. Dan zdravlja rekreacije i zdrave prehrane“, koji će se održati u nedjelju, 12. lipnja od 10 sati do 19 sati.
Cjelodnevna manifestacija obuhvaća sajam zdravih proizvoda, prodaju i prezentaciju hrane, zdravstvenih usluga te podizanje ekološke svijesti i načina življenja, interaktivnu rekreaciju i natjecanje, te maraton i natjecanje u streličarstvu u stoljetnom parku.
Dan zdravlja rekreacije i zdrave prehrane“, poseban je događaj u sklopu manifestacije „Lipanj u Lipiku“ koji valorizira i promovira zdrav način života i prirodne proizvode te podizanje ekološke svijesti, a posebno se pozicionira naglasak na lječilišno – zdravstvenom turizmu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želite li kušati konopljino ulje i brašno, proteine od konoplje, kupiti heljdino brašno te razne vrste brašna, proizvode od bamije, bučina ulja, aronije, sokove od bazge, džemove i pekmeze? Za one posebnog ukusa nam dolaze ljubitelji vegetarijanske hrane, sirove hrane, i bezgluteinske prehrane te smo priredili vegetarijanske namaze te prezentacije i radionice za izradu ukusnih obroka. Za žedne posjetitelje će se pobrinuti  proizvođači likera, biljnih čajeva, ljekovitih trava, jabučnih sokova i sokova od bazge,  raditi će se shakeovi, smoothjii i ledeni napitci od povrća i voća. Ukoliko ste jačeg apetita i volite ljuto doveli smo za Vas posebne goste iz Zagreba sa domaćim ljutim umacima, ljutim papričicama i začinskim biljem.

09

Za sve građane su razna priređena igrališta za odbojku, badminton, stolni tenis, rukomet, streličarstvo, tenis, organizirano slobodno kupanje u zatvorenom bazenu s ljekovitom geotermalnom vodom i u mramornim kadama u posebnim terminima.

bazeni-lipik

Uz stručno vodstvo djelatnika Toplica, izvoditi će se  terapijsko vježbanje, te uz stručne zumba instruktorice trenirati zumbu za djecu i odrasle. Članice i članovi Hrvatskog street workout saveza će cijeli dan prezentirati vježbe na workout spravama, te će svatko zainteresiran moći isprobati zanimljive vježbe.  Državna ergela Lipik omogućit će posjetiteljima vožnju kočijom s prekrasnim lipicancima, a Kasački klub Diamant jahanje uz stručno vodstvo kako bi posjetitelji rekreativno proveli nedjeljno poslijepodne u gradu lipicanaca.

Lipicanci-Lipik-777x437

Biti će također održana prezentacija street workout vježbi i Kangoo Jumps opreme.

Od 10 sati  počinje  međunarodna 3. Utrka perivojem Lipika, a u popodnevnim satima teniski turnir za djecu.

Također je u ponudi bogat zabavni program puhačkog orkestra, dječji program, nastup mažoretkinja i plesača te glazbeni nastup glazbene grupe, a posjetitelje također očekuje i zdrava gastro  i ugostiteljska ponuda.

Dan zdravlja

Ako ste u blizini, posjetite ovu zanimljivu i atraktivnu manifestaciju čiji je program skrojen po idealnoj mjeri posjetitelja svih dobi i uzrasta, svatko može pronaći i odabrati sebi zanimljiv sadržaj, te uživati u svijetu zdravlja i ljepotama grada Lipika.

05

Gastronomija, aktivni odmor, sportski turizam, wellness ponuda uz glasovite toplice, obiteljski turizam.. uz sve komparativne prednosti Požeško-slavonske županije, čine ovu prekrasnu destinaciju  idealnom za posjetu tokom cijele godine.
Posjetite nas na Facebook stranici i ostanite u toku sa svim novostima koje pripremamo za ljeto.
A za dodatne informacije posjetite stranice Turističke zajednice Požeško – slavonske županije , te nas  lajkajte na Facebooku.

Dobro došli!

Fotografije preuzete: Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Promo 30.svibnja 2016.

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb

Požeška-logo-1[:]

Shares