Aktivni odmor

Svibanj u Bolu! Avantura za sva osjetila

[:HR]Najvredniji poklon kojeg si možete priušiti ovog proljeća i ljeta

Osjeti, okusi i doživi Bol!  

Po mnogima svibanj u Bolu je najljepši mjesec u godini. U kasnom proljeću nitko ne može odoljeti predivnom Bolu. Njegova jedinstvena plaža Zlatni rat – simbol jadrana, najimpresivnija je slika Bola,  otoka Brača i brojnih turističkih razglednica.

Bol town center (6)

Njegov prepoznatljiv kulturni identitet, gotovo čitavo stoljeće sirenskim zovom djeluje na turiste iz zemlje i svijeta.

Bol-Fr-Samostan-II-lis-06-1024x682

Bol je mnogo više od plažnog resorta, Bol je postao top destinacija za aktivni odmor, biciklizam, planinarenje, vodene sportove, nudi najbolji windsurfing u Hrvatskoj, ronjenje te je jedna od rijetkih lokacija u zemlji pogodnih za sve popularniji kite boarding, dok je ovogodišnji WTA Bol Open na velika vrata vratio svjetski tenis u Bol. Kulturne znamenitosti uključuju nevjerojatni dominikanski samostan iz 15.stoljeća i Zmajevu špilju u Murvici blizu Bola – hram i boravište franjevaca glagoljaša iz 15. st. sa reljefom zmaja po kojem je dobila ime.

Na ovom mjestu donosimo samo mali popis razloga zašto posjetiti Bol u svibnju:

Bicikliranje u Bolu je nezaboravan doživljaj!

Doživjeti Bol u proljetnoj predsezoni, doživljaj je sam po sebi. Ali Bicikliranje u Bolu i na cijelom otoku Braču je nezaboravano iskustvo. Bilo da ste profesionalac ili želite uživati u laganoj vožnji biciklom, slušati šum mora na jednoj od najljepših plaža na svijetu – Zlatnom ratu, zaljubiti se u čarobne krajolike, osvojiti vrh Vidove Gore… bicikliranje u Bolu je izuzetna aktivnost koja će vas u cjelosti zaokupiti.

053

Kako velik broj pustolova – zaljubljenika u biciklizam čine individualci amateri koji ne koriste usluge agencija, infrastruktura – pješačke i biciklističke staze, putokazi i oznake – izuzetno im je važna. Svjesni su toga i u Turističkoj zajednici općine Bol koji su posljednjih godina u suradnji sa turističkim zajednicama otoka, Turističkom zajednicom Splitsko – dalmatinske županije i Biciklističkim savezom županije razvili projekt biciklističkih staza. Povezuju njime ilirske, antičke i stare težačke putove u mrežu važnu ne samo nositeljima otočkog adventure turizma nego i razvoju destinacije u cjelini.


Razgledajte Bol biciklom

Obilazak Bola biciklom nudi mogućnost posjete najljepših mjesta Bola s mnogim informacijama o mjestu, ljudima i prirodi. Preporučamo vožnju do mjesta Murvice, posjet Dominikanskom samostanu, vožnju do Vidove gore odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na južno dalmatinske otoke.

okolina-galerija-12

Windsurfom po najljepšem plaštu Jadrana

Zlatni rat – rajska plaža, odavno poznata u svjetskim okvirima. Jedinstvenog oblika, čudesnih oblutaka, kristalno čistog mora, godinama je već mamac svim surferima, željnima aktivnog odmora i kvalitetnih sadržaja, a tko može jamčiti jedinstvenu paletu sveg navedenog bolje od Bola? Dođite stoga na Bol, posjetite vodeću turističku destinaciju Dalmacije i uživajte u skladu mora, sporta i rajskog ambijenta.

Bol surfing

Već 30 ak godina, windsurferi pohode Bol. Bilo rekreacijski, bilo iz profesionalnih ponuda. Raskošna scenografija magičnog Zlatnog rata, pruža im savršene uvjete za taj privlačan adrenalinski sport kojeg podjednako vole i mlađi kao i stariji surferi. Nikad nije kasno za pravu avanturu a sve veći broj oduševljenih poklonika tog sporta, koji bez Zlatnog rata ne mogu zamisliti surfanje, to nam svakodnevno pokazuje.

040

Jeste za partiju tenisa? Bol – najmanji grad na svijetu koji je domaćin nekog WTA turnira

Nakon 13 sušnih godina 29. do 5. lipnja na zadovoljstvo domaće publike i svih ljubitelja tenisa Bol će opet postati domaćin vrhunskom profesionalnom ženskom tenisu.

Joško stella

Ipak, od svih, povratkom WTA turnira u Bol najzadovoljniji su Boljani koji se i danas rado sjećaju perioda od 1996. do 2013. godine kada je Bol bio najpoželjnija destinacija na Jadranu upravo zahvaljujući WTA turniru.

unnamed

Specifičnosti ovog turnira na svjetskoj razini su da je Bol najmanji grad na svijetu koji je domaćin nekog WTA turnira, a uz turnir u Mallorci jedini je otok u kalendaru WTA.

elaphusa

Teniski centar Bol je kompleks od 26 zemljanih terena koji je između 1991. i 2003. ugošćavao WTA turnir “Bol Ladies Open”, na kojemu su među inima sudjelovale Ana Kurnjikova, Amelie Mauresmo, Arantxa Sanchez i mnoge druge.


Radi se o vrhunskom teniskom centru smještenom u jednoj od najekskluzivnijih hrvatskih destinacija. Na raspolaganju Vam stoje kvalitetna teniska igrališta, oprema za tenis, ljubazno osoblje te vrhunske teniske škole.

Ukoliko ste zaljubljenik u ovaj profinjeni sport, morate znati da je igranje tenisa poslije kojeg se osvježite u Zlatnom ratu, najvredniji poklon kojeg si možete priušiti ovog proljeća i ljeta.

zmajeva-spilja-or-Dragons-Cave

Planinarenje u Bolu – Posjetite Vidovu goru i Zmajevu špilju!

Nezaboravan pogled sa najvišeg vrha dalmatinskih otoka…Planinarite sa nama do najvišeg vrha svih jadranskih otoka, na Vidovu Goru, 778m nadmorske visine! Uspinjući se puteljkom okruženim mirisnim biljkama i začinima probuditi će se sva vaša osjetila, a ispred Vas će se stvoriti jedinstveni pogled na južnodalmatinske otoke. Sa svojim skrovitim špiljama, tematskim stazama, najvišim vrhom svih dalmatinskih otoka, zanimljivom florom i faunom i spektakularnim pogledom na susjedne otoke i obalu, Bol je postao savršena i jako popularna destinacija za pješačenje ili planinarenje u Hrvatskoj.

Drakonjina1

Nordijskim korakom do Zmajeve špilje

Nordijsko penjanje sve je popularniji sport koji čuva zdravlje i održava formu. Ovaj brdski izlet koji traje nešto manje od 4 sata, prava je avantura i doživljaj u svakom smislu. Počevši od malene Murvice koja je prva točka izleta, do samostana Silvio i samostana Stipančić koji čuvaju kamene grobnice pa do spektakularnog pogleda na Vis i Hvar dok se penjete- cijeli izlet protiče u znaku uzbudljive povijesti i nedokučive prošlosti ovog mjesta. Impresivna špilja čuva u sebi reljefne otiske zmajeve glave (po kome je dobila ime). Smatra se da su je nastanili svećenici iz Poljica, 1450 godine kada je stigao tu prvi svećenik Juraj Dubravić. Sama špilja obiluje fascinantnim reljefima, uklesanim triptisima, neobičnim likovima i svi posjetitelji kažu da se osjeti posebna vibracija davnih vremena, kada su junaci, vile i mitske životinje još prijateljevali s ljudima. Svakako posjetiti.

SP2_5433

Vinskim putevima otoka Brača

Brač je otok vina, maslina i ovaca! Šetajući atraktivnom bolskom rivom, malo tko će zaobići vinariju Stina, smještenu u samom centru ovog romantičnog mjesta. Mjesto je to kušanja vina, druženja i jednostavno uživanja. Stina je jedan od najsuvremenije uređenih i opremljenih vinskih podruma u Hrvatskoj, s bogatom tradicijom i prepoznata u svijetu. Podrum Bol, u kojem se proizvodi vino Stina, izgrađen je 1903. godine za potrebe članova Prve dalmatinske vinarske zadruge.

Kitesurfing

Bol je savršeno mjesto za kitesurfing zbog maestrala koji puše brzinama od 15 do 25 čvorova. Centar za kiteboarding omogučava Vam start s plaže posvećene samo ljubiteljima ovog sporta. U Bol postoji škola kitesurfanja, koja organizira tečajeve za početnike i napredne, plažu odvojenu od kupača, platformu za lansiranje…

Ronjenje u Bolu

Svi zaljubljenici u ronjenje, u Bolu će doći na svoje. Posjetite neki od profesionalnih ronilačkih centara i uživajte u zabavi promatranja bogatog podvodnog svijeta na nevjerovatnim lokacijama bolskog podmorja.

Bol ima čisto more i izvrsnu vidljivost od oko 30 m. Uživajte u fantastičnim podvodnim krajolicima, podvodnim spiljama, dubokim zidovima dekorianim s crvenim gorgonijama i crnim koraljima… a možda vam se posreći pa sretnete hobotnicu, jastoga, ugora, morskog konjića…

BOL 2

www.bol.hr

Sponzorirani članak

Foto: Tz Bol,Big blue Bol,  Santo Bol

logotipi-1024x375 hr

 [:]