Aktualno

U Splitu održana svjetska premijera ULTRA Europe Destination filma

[:HR]

Uoči održavanja jednog od najvećih festivala elektronske glazbe u Europi!

U Splitu u wine baru La Bodega održana je svjetska premijera ULTRA Europe Destination filma koji promovira ljepote Hrvatske, Dalmacije i Splita kao odredišta gdje će se i ove godine, četvrti puta za redom, od 14. do 20. srpnja održati Ultra Europe music festival. Ultra festival donosi Splitu i Hrvatskoj, više od stotinu tisuća posjetitelja iz više od 140 zemalja i promociju Hrvatske na svjetskom tržištu. Naznake su kako bi u 2016. godini festival trebao oboriti sve rekorde posjećenosti.

Film “Ultra Europe Destination” ujedno je i novi službeni film “Ultra Europe festivala”, koji je producirala ekipa NoMoBo i UMF TV-a, a koji će se, kako je kazao PR Festivala Luka Jureško, idućeg tjedna početi i globalno prikazivati preko svjetskih kabelskih televizija. Jureško je naglasio kako je Ultra savršen primjer jednog javno-privatnog partnerstva. Naglasio je kako i ove godine očekuju veliku potporu od Hrvatske i svih institucija, kao i od sponzora. Istaknuo je kako je to jedini način na koji Ultra može opstati u Hrvatskoj. U obraćanju prisutnima Sandi Kuplen, direktor tvrtke Travel 2 Ultra izrazio je želju da festival ostane u Splitu, te istaknuo snažan doseg svjetske medijske promocije.  Zahvalio se svima koji su dio ove “Ultra priče”, Splitu kao gradu domaćinu i svim dionicima u turizmu.

europe-gallery-24

Promotivna cijena ulaznica za tri dana festivala u Splitu iznosi samo 899 kn.

Organizatori su također istaknuli da je Ultra Europe festival mnogo više od samog glazbenog događanja, jer će i ove godine obuhvatiti četiri lokacije: Split, Hvar, Vis i Brač, po čemu je jedinstven među Ultra festivalima koji se održavaju i u sjevernoj i južnoj Americi, Africi i Aziji. Festival ima u nazivu riječ ‘destination’ jer osim glazbenog programa uz snažnu svjetsku promotivnu kampanju promovira ljepote Hrvatske i hrvatskih destinacija.

U Splitu će se festival kao i svake godine održavati na stadionu Poljud, a ukupno će u sve četiri lokacije tijekom tjedan dana nastupiti više od 150 izvođača. Tijekom festivala održat će se i regata na kojoj se očekuje sudjelovanje više od 600 jedrilica.

Festival ULTRA EUROPE jedino je događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milijuna kuna te kroz pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Na događanju nastupaju najpoznatijim DJimenima svijeta poput Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, Dash Berlin, David Guetta, Hardwell i drugi.

Festival je uvršten je na listu deset najboljih događaja elektronske glazbe u svijetu, a do sada je prema interesu publike premašio sva očekivanja po broju dolazaka turista i po zaradi.

Tekst: Hot Spots
Foto: Ultra Europe Music festival

 

[:]