Aktivni odmor

U Sutivanu na otoku Braču održana biciklistička utrka ˝Uvati vitar 2016.˝

[:HR]28.05.2016.

U Sutivanu na otoku Braču održan je vikend pun događanja, popraćen odlično organiziranom utrkom i vrhunskim druženjem. Ovaj trodnevni događaj i utrka ˝Uvati vitar 2016.˝ – Kup Hrvatske, održan je u organizaciji Turističke zajednice općine Sutivan i Biciklističkog saveza Dalmacije. Na utrci je nastupilo je preko 100 biciklista iz skoro svih hrvatskih klubova sa gostima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Program je započeo u petak 27.05. dolaskom sudionika i sudaca u Sutivan, preuzimanjem start paketa, treningom na stazi, te Race Partyem na rivi, kada su se predstavljale zvijezde utrke.  Subota 28.05. je bila predviđena za zaljubljenike u XCM & XCP formate utrke koji su se bodovali za Kup Hrvatske, dok je nedelja predviđena za najmlađe.

Pobjednik Kupa Hrvatske, je natjecatelj biciklističkog kluba “Andrenalin” iz Pule – Đani Smičić,  koji je bio bolji od  višestrukog prvaka Hrvatske Filipa Turka iz BK “Šišmiš” koji je osvojio drugo mjesto. Na trećem mjestu je Tomislav Nemet iz BK “Osijek”.

U konkurenciji “Juniori” pobijedio je Marko Vukojević iz zagrebačkog “Tuškanca” ispred Josipa Meštrija iz BK “Maraton” i crnogorskog šampiona  Stefana Bajčete iz Bara.

 

Utrka za najmlađe

Na utrci najmlađih učestovalo je preko 50 djece različitih dobnih uzrasta, koji su morali prepreke na stazi da pređu u što kraćem vremenu.

Na kraju utrke, proglašeni su najbrži, a svako dijete je dobilo medalju za uspomenu na događaj.

Više: www.visitsutivan.com

 [:]