Aktualno

Divan je kićeni Srijem – ne propustite izvrsnu zabavu za sve generacije

[:HR]Brojna događanja obilježavaju lipanjske tople dane u na zelenoj strani Lijepe Naše.
Na istoku Hrvatske u Vukovarsko – srijemskoj županiji, čeka nas tako održavanje poznate manifestacije Divan je kićeni Srijem.

Ova manifestacija se već tradicionalno održava u općini Nijemci a posebnost joj je što okuplja u zajedničkom nastupu Hrvate s jedne i druge strane Srijema.

Kad?
17.06. – 19.06. 2016. u Općini Nijemci

FO0A6664Cilj ove bogate eko etno fešte je kroz raznovrsnost programa prezentirati tradicijsko bogatstvo Općine Nijemci kao i čitave Vukovarsko – srijemske županije. Kroz njegovanje tradicijske kulture, folkorne baštine i identiteta zapadnog Srijema, posjetitelji mogu uživati i u sportskim aktivnostima, koncertima, večeri tamburaške glazbe, sajma, sve do neizostavne degustacije izvrsne domaće hrane i pića, uz besplatnu vožnju brodom.

FO0A6505

Manifestacija « Divan je kićeni Srijem »  gostima nastoji  prezentirati najbolje domaće kvalitete tradicionalističkog i suvremenog življenja i u njima pobuditi impresiju vlastitog podrijetla. Istovremeno ova manifestacija je i prilika za razmjenu gospodarsko-turističkih iskustava, ali i prilika za kreiranje nove perspektivnosti seoskog turizma. Sremci i Srijemci sa obje strane granice imaju svoju sličnost i posebnost.

IMG_3084 Cilj  projekta je organizirajući ovu manifestaciju porušiti barijeru granice i pomoći našim ljudima u očuvanju svoje tradicije i hrvatske kulturne baštine u dijelu Srema koji pripada Srbiji.

IMG_3260

U sklopu manifestacije održati će se i nastupi brojnih  KUD-ova iz naše županije ali i izvan nje, nezaobilazni nogometni turniri, turističko gospodarski sajam, svečani mimohod vatrogasaca koji sadrži pokaznu vježbu, svečanu sjednicu i podjelu priznanja,  natjecanje u gađanju pokretnih meta, sveta misa za sudionike u programu, modna revija, maraton utrka čamaca, sajam cvijeća i dr.

FO0A6351Organizator je Turistička zajednica Općine Nijemci a za čitatelje  donosimo program događanja te vas pozivamo ako ste u prilci da posjetite Njemce i provezete se besplatno brodom Sveta Katarina te osjetite dašak čarolije ovog dijela Hrvatske koji će vas u svako doba godine dolično ugostiti.

IMG_3403

Više informacija doznajte na stranicama Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije, kao i na stranicama Općine Nijemci. I ne zaboravite da pored opcija uživanja u gastronomiji, plesu, sportu, pjesmi i raznim aktivnostima koje su za vas organizatori pripremili, dodatno možete iskusiti i zanimljive stvari ovog kraja a to su: mogućnost vožnje brodom sv. Katarina, promatranje ptica te iznajmljivanje bicikala za vožnju po bajkovitom istočnom krajoliku zeleno zlatne Hrvatske.

DCIM103GOPRO

Vukovarsko – srijemsko područje dio je Hrvatske koji nudi uživanje u autentičnoj ljepoti krajolika, bogatstvu eko etno identiteta i tradicijskih običaja, te posebne gastronomije i enologije uz opciju degustacija brojnih domaćih proizvoda. Daleko od ljetne buke i gužve, ovdje u podjednakoj mjeri možete uživati u tišini u sebi i oko sebe no jednako tako se i dobro zabaviti uz već poznatu ljubaznost i gostoprimstvo svojih domaćina. 

DCIM103GOPRO

Prelistajte program manifestacije koristeći se klikom na dokument u smjeru donjih strelica s lijeve strane dokumenta:

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2016/06/Program-manifestacije-Divan-je-kićeni-Srijem-2016.-2.pdf”]

i dobro došli u Vukovarsko – srijemsku županiju! 
Facebook – Visit-Vukovar-Srijem

fotografije preuzete; Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

LOGO-VSŽ

 [:]