Aktivni odmor

Janica Kostelić, Marija Crnković i sportske zvijezde predstavili Europski tjedan sporta

[:HR]Hrvatska brojnim aktivnostima obilježava drugi po redu Europski tjedan sporta. Sportsko – edukativne aktivnosti očekuju nas od 10. do 17. rujna. Ovogodišnji Europski tjedan sporta u Hrvatskoj će se obilježiti u brojnim gradovima, aktivnostima namijenjenim svim dobnim skupinama. Podsjetimo, zaostajemo po aktivnosti građana u odnosu na druge zemlje Europske unije, a svjesni smo činjenice kako svakodnevno bavljenje tjelesnom aktivnošću produljuje životni vijek čovjeka te ima pozitivan učinak na zdravlje.

Marija Crnkovic, Janica Kostelic, Tomislav Madzar

Kako bi promijenili loše statistike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao nacionalni koordinator provodi projekt Europske komisije koji su u Zagrebu predstavile Janica Kostelić, pomoćnica ministra i Marija Crnković, koordinatorica projekta.

IMG_2228

«Pozivamo sve građane na aktivnost i bavljenje sportom. Izaberite oblik treninga koji vama najbolje odgovara, posvetite se barem pola sata dnevno sebi i svom tijelu. Na taj ćete način prevenirati bolesti i biti sretniji!» – izjavila ja Janica Kostelić i dodala: «Projektom Europski tjedan sporta želimo potaknuti cijelu Hrvatsku da prepozna problem neaktivnosti i da damo rješenja kako bismo kao nacija bili zdraviji i živjeli duže!»

Europska komisija pokrenula je prošle godine ovu inicijativu kako bi Europljane potaknula na aktivnost i bavljenje sportom. Ovogodišnji Tjedan počinje velikim otvaranjem na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana kada će građani u subotu, 10. rujna trenirati uz projekt Aktivna Hrvatska, ali se u isto vrijeme upoznati i s brojnim sportovima i klubovima koji će biti predstavljeni u terminu od 12 do 20 sati tog dana.

ETS 2

«Europski tjedan sporta ove godine počinje u Zagrebu. Mjeseci koji su pred nama do samog početka biti će iskorišteni kako bismo educirali što veći broj naših građana o ovom problemu. Odabirom aktivnosti naglasak stavljamo na sve dobne skupine. Izrazito je važno prepoznati i prihvatiti aktivnost kao zalog bolje budućnosti!» – ističe Marija Crnković i dodaje: «Počinjemo u Zagrebu na Trgu dr. Franje Tuđmana , nastavljamo u školama, tvornicama, Karlovcu i Dubrovniku u kojem ćemo završiti ovogodišnji tjedan uz vodene sportove!»

Matija Milicic, Filip Ivic, Marija Crnkovic, Janica Kostelic, Tom Zanoski, Valent Sinkovic

Predstavljanje Europskog tjedna sporta podržali su i posebni izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović za zdravlje i sport dr.sc. Tomislav Madžar, dr.med., rukometni reprezentativac Filip Ivić, košarkaš Cibone Filip Krušlin, gimnastičar Marijo Možnik, hokejaši Medveščaka Matija Miličić i Tomislav Zanoški te svjetski prvak u veslanju Valent Sinković.

veslac Valent Sinkovic

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okuplja pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknuo je Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te im brojnim inicijativama i akcijama na lokalnoj razini omogućuje više vježbanja u svakodnevnom životu.

hokejas Medvescaka Tomislav Zanoski

Program Europskog tjedna sporta 2016.

Zagreb, 10. rujna
Prezentacija sportova i sportskih aktivnosti, od 12 do 21 sat
Trening građana, nacionalni projekt Aktivna Hrvatska, u 16 sati
Zabavni program u organizaciji plesnih klubova, od 19.30 sati

Zagreb, 13. rujna
Tvornica, vježbanje na radnom mjestu

Zagreb, 15. rujna
Prezentacija tjelesne aktivnosti u školama

Karlovac, 16. rujna
Obnova odabranog košarkaškog igrališta, sportski dan s djecom

Dubrovnik, plaža Banje, 17. rujna
Promocija „Sportova na vodi”, uz brojne ostale sportske aktivnosti

Fokus tema SPORTSKI KLUBOVI & FITNESS CENTRI
10 – 17. rujna svi Fitness centri u Hrvatskoj

Više informacija o Europskom tjednu sporta možete pronaći na službenoj web stranici: www.europski-tjedan-sporta.hr
Foto: ETS
[:]