Aktivni odmor

Mandy Minella iz Luksemburga osvajačica je WTA Bol Opena!

[:HR]

Završen WTA Bol Open! Tenis se uistinu vratio u Bol!

Mandy Minella iz Luksemburga je osvajačica turnira. U finalu je sa 6:2, 6:3 pobijedila Slovenku Polonu Hercog.

Bio je to ovo prelijepi teniski tjedan sa nizom predivnih mečeva i pregršt zabave. Turnir se uistinu nakon 13 godina vratio u Bol! S novom te ujedno najmlađom organizacijskom postavom jednog WTA turnira, na čelu sa mladim entuzijastom Feliksom Lukasom oduševio je publiku, igračice i WTA organizaciju.  Supervizorica WTA turnira Cristina Romero i glavna sutkinja Michaela Testiban pohvalile su turnir, organizatora i njegov tim.

Na zadovoljstvo domaće publike i svih ljubitelja tenisa Bol je bio izvrstan domaćin vrhunskom profesionalnom ženskom tenisu. Ipak, od svih, povratkom WTA turnira u Bol najzadovoljniji su Boljani koji se i danas rado sjećaju perioda od 1996. do 2013. godine kada je Bol bio najpoželjnija destinacija na Jadranu upravo zahvaljujući WTA turniru. Specifičnosti ovog turnira na svjetskoj razini su da je Bol najmanji grad na svijetu koji je domaćin nekog WTA turnira.

bol hv

Finale – spektakl za pamćenje

Oko 800 gledatelja na finalu stvorilo je nezaboravan ambijent. Pobjednicu Mandy Minellu iz Luksemburga prije turnira nitko je nije držao za igračicu koja bi mogla otići do kraja, no njezina dobra igra, ozljeda Ane Konjuh i predaja polufinalnog dvoboja u drugom setu otvorile su joj put do prvog WTA naslova u karijeri.

Bol-Fr-Samostan-II-lis-06-1024x682

Minella ima 30 godina i 186. je igračica svijeta. Nije slovila za favoritkinju, no njezina dobra igra, ozljeda Ane Konjuh i predaja polufinalnog dvoboja u drugom setu otvorile su joj put do prvog WTA naslova u karijeri.

Hercog je u finalu bila nervozna, a Minella igrala odlično.

U drugom je setu Slovenka čak povela 2:0, no prokockala je to vodstvo i ostala bez trofeja koji odlazi u Luksemburg.


Načelnik općine Bol Tihomir Marinković sa drugoplasiranom Polonom Hercog. Načelnik Marinković i općina Bol velika su podrška organizatoru od samog početka.


Splitsko – dalmatinski župan Zlatko Ževrnja uručio je nagradu pobjednici Mandy Minelli.

Vrlo dobro popunjene tribine Centralnog terena Bluesun teniskog centra na koncu je oduševila kubanska balerina Ana Karla Suarez plesom kojega je izvela i u spotu Bailando Enriquea Iglesiasa.

Photos: David Johansson

[:]