Aktualno

Vila Bilogore – nova turistička atrakcija Bjelovarsko – bilogorske županije

[:HR]Vila Bilogore, ušuškana među hrastovim šumama, nalazi se na Rekića brdu u selu Mala Dapčevica, nedaleko od grada Grubišno Polje.
Vila Bilogore je obiteljska kuća Rekića izgrađena 1928. godine, sa čijom restauracijom je započeto 2008. godine.
Od tada, uz ulaganje puno truda, rada ali i ljubavi, pretvara se u oazu mira i ljepote, u početku za članove obitelji i prijatelje, a sada i za sve hedoniste i ljubitelje uživanja u jedinstvenoj prirodi i ponudi tradicionalnih domaćih specijaliteta karakterističnih za ove krajeve.

vila Bilogore 4

Pored kuće, na nekadašnjem imanju Rekića nalazili su se neizostavne prostorije za stoku i živinu, šupa za drva, kuruzana, ambar za žito, krušna peć i bunar. Pored toga, bila je tu i mala stolarska radiona u kojoj su se izrađivali skromni namještaj ali i ostali predmeti od drveta potrebni domaćinstvu. Od svega spomenutog, svoj nekadašnji izgled, sa počteka 20. stoljeća, zadržao je samo bunar koji je u potpunosti rekonstruiran, dok je krušna peć sazidana ponovo i poslije puno godina imanjem se širi neponovljivi miris domaćeg kruha, a u jesen i pečenog kestena.

Vila Bilogore - foto2

Stolarske radione više nema, ali je ostala tradicija obrade drveta, te u Vili Bilogore prevladava drvo i namještaj napravljen od hrasta koji daje posebnu toplinu i šarm.

Vila Bilogore 3

Vila Bilogore, sačuvana u svom izvornom izgledu, zajedno sa šumom i livadama koje je okružuju, kao i gastronomskom ponudom nudi Vam neponovljiv i autentičan ugođaj.

received_10204909113996630

Vila Bilogore ugostit će sve ljude koji žele organizirati svoje proslave u drugačijem ambijentu ili jednostavno žele doći, odmarati i uživati u prirodi i domaćim specijalitetima.

received_10204909249800025

Ponuda

Vila Bilogore je idealno mjesto za razna događanja od vjenčanja na otvorenom gdje stane do 300 ljudi, jednodnevnih i dvodnevnih izleta, team buildinga, poslovnih ručkova, domjenaka i drugih raznih proslava.

received_10204909116236686

U Vili Bilogore gostima je na raspolaganju blagovaonica sa dva velika stola, dvosjedom i trosjedom za odmor sa TV-om, kuhinja sa svom opremom i kupaonica. Vani se nalaze dvije velike terase sa velikim stolovima te pečenjara, roštilj i krušna peć sa dodatnom vanjskom kuhinjom. Gostima je na raspolaganju naš kuhar i konobar koji će gostima uz prethodnu najavu dočarati našu tradicionalnu kuhinju uz vrhunsku poslugu.

received_10204908997833726

Organiziraju i tematske dječje rođendane uz animatora koji će se pobrinuti da djeca iskuse nezaboravne trenutke uz puno igre, plesa i pjesme u prekrasnom prirodnom ambijentu koje krasi veliko dječje igralište.

Više informacija na:

www.vilabilogore.com

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

Fotografije;  www.tzbbz.hr i vilabilogore.com

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488[:]

shares