• hr

Zabavite se uz fiš i šarana na rašljama uz vrhusku kapljicu – uživajte u ribarskoj večeri!

[:HR]Ljubitelji ribe, izvrsne kapljice, dobre glazbe i ljetne zabave, neće propustiti 02.srpnja u Vetovu, kada će Športsko ribolovno društvo „Matiševac“ Vetovo, organizirati u 18:00 sati još jednu Ribarsku večer.

04072015 004

Očekuju vas brojni ribarski specijaliteti  pripremljeni na tradicionalne načine (šaran na rašljama, fiš) uz degustaciju vina udruge Veteri Castra iz Vetova a za potpuni ugođaj ljetnog veselja u slavonskom duhu, pobrinut će se tamburaši i KUD-ovi.

DSC_0101
U nastavku donosimo informacije o vremenu i mjestu održavanja a na vama je da dođete i ponesete zrno dobre volje, ljubav prema ribi vinu i pjesmi, te jednostavno uživate u ribarskoj večeri Požeško – slavonske županije.  I slavonci vole ribu, a dođete li kao njihov gost na ovakvo druženje, budite uvjereni da ćete glede riblje ponude, teško ostati gladni a kamoli žedni.

04072015 011

Mjesto održavanja: Vetovo, trg Sv. Vinka (ispred crkve)

Datum: 2.7.2016. godine (subota)

Organizator: Športsko ribolovno društvo „Matiševac“ Vetovo

Logistika: Ribarska kuća Lukač

Vrijeme: početak u 18.00 sati

Zabavni program : Garavuše, Zlatni vez, KUD Poljadija, KUD Baće iz Tenje

Gastonomija: šaran na rašljama, fiš, vino udruge Veteri Castra iz Vetova ( Jakobović, Pavić, Soldo, Ivanović, Šipura, Mandić), te vina svima poznatog Kutjeva d.d.

04072015 058 (1)

Vetovo je mjesto bogate tradicije i slavne povijesti. U njemu se u 13om stoljeću sagradila prva templarska utvrda, zvana Veteri Castra. Prije nekoliko godina uspostavljen je Srednjovjekovni streličarski kup, koji je svoje mjesto također našao na ovoj manifestaciji.
Valorizacija povijesne baštine i oživljavanje prošlosti, prvobitna su namjera organizatora koji ovakvim manifestacijama žele podsjetiti na slavne dane ovog bajkovitog mjesta i dati Vetovu zasluženo mjesto na mapi brojnih atraktivnih ljetnih događanja na području Požeško – slavonske županije.
Zasad su više nego uspješni u tome, obzirom da je svaka dosada organizirana manifestacija u Vetovu, imala izvrstan odaziv.

DSC_0132
Tako je  lanjska manifestacija Ribarske večeri, ugostila preko 2000 posjetitelja za koje je bilo priređeno oko 600 kg šarana na rašljama i brojni kotlići fiš-paprikaša, koji su “planuli” jednakom brzinom kao i vina.
Vetovo je mjesto  s uistinu  respektabilnim brojem poznatih vinara,  koji će se i ove godine pobrinuti za vinski užitak da posjetelji ni ove godine ne ostanu žedni.
Želimo svima dobar provod i super zabavu!

Više informacija potražite na stranici Turističke zajednice Požeško – slavonske županije i dobro došli!

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

logo-tzpsz2

[:]

shares