Aktualno

Deset knjiga bez kojih ne biste trebali na ljetovanje – by Čitaj knjigu

[:HR]Ljeto osim posvemašnjeg veselja uzrokovanog idejom dugo žuđenih godišnjih odmora, donosi za knjigoljupce još jednu iskonsku radost. A ta je da se u čudesnom ambijentu za kojim su žudili cijele godine, mogu opustiti, prepustiti i pročitati omiljeno štivo u miru i tišini cvrčaka s mora ili hladu bujnih šuma zelenog kontinenta.
Donosimo vam top 10 preporuka ovoljetnog štiva sa popularnog bloga Čitaj knjigu, koje bi trebali uvrstiti na popis ljetne literature ukoliko nemate ideju što bi pročitali.
Gdje god bili, što god čitali, želimo vam dugo toplo ljeto i potpunu relaksaciju, i naravno, ne zaboravite uživati u svakom kutku Lijepe Naše.

Deset knjiga bez kojih ne biste trebali na ljetovanje 

  1. Ljetnikovac (Herman Koch)  – Ljetne intrige uz bazen idealno su štivo za ljetne vrućine. Pogotovo ako imate tinejđere.

IMG_8887-1

2. Ono što ostaje, uvijek ljubav je (Ivana Plechinger) – Ivana je hrvatska kombinacija Louise Hay i Oprah, ali još bolja!

IMG_8721-3

3. Pustila sam te (Clare Mackintosh) – Uz tugu i krivnju, tema ovog romana su i obiteljsko nasilje, sram, strah i nemoć. Ali nije sve tako crno. Ima i predivnih djelova o pravoj ljubavi. Roman je ovo koji daje nadu i vjeru.

IMG_8923

4. Noćni film  (Marisha Pessl) –  Vrhunski triler za ljubitelje Stephena Kinga, Gillian Flynn i Stiega Larssona.

IMG_0039

5. Crijeva sa šarmom (Giulia Enders) – zabavni “krimić” o crijevima koji  ne prestaje intrigirati zanimljivošću i aktualnošću svoje tematike

IMG_6771

6. Plava lisica (Sjon) – Nevjerojatnu magiju i intenzivnost posjeduje ova priča. Morate je pročitati!

IMG_9085-1

7. Glad (Milana Vuković) – U „Gladi“ žene dominiraju,  a muški svijet kao da treba biti raskrinkan svojom narcisoidnošću.

IMG_7144

8. Djevojke sa slika (Cathy M. Buchanan) – Uzbudljivi povijesni roman u kojem se iza pozlaćenih kulisa slavne pariške opere krije  svijet siromaštva i gladi, zavisti, ljubomore i ambicija.

IMG_6871

9. Knjiga za divlju ženu (Ingrid Divković) – Kratko poetski prozni zapisi divlje snage koja progovara kroz jednu ženu. 

divlja-žena-1

10. Kako biti Parižanka u svakoj prilici (S.Mas, A.Diwan, C.de Maigret, A. Berest) – Stereotipi o Parižankama uz savjete  o ljepoti, životnom stilu, receptima i modnim preporukama. 

IMG_9109

Fototografije i preporuke preuzete s bloga: citajknjigu.com

ALIS MARIĆ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Do prije godinu ipol, Alis Marić nije bila ime poznato javnosti, a sada je, kako se šali, svako malo na televiziji zahvaljujući upravo knjizi, mediju za koji neki misle kako “više nikoga ne zanima“ i da pripada prošlosti.
A jedan drugi medij, internet, točnije društvene mreže i njezin blog, pokrenuli su malu, ali ne više tako tihu revoluciju. Početak seže u 2009. godinu kada je Alis za natječaj tportala i izdavačke kućeFraktura napisala recenziju romana “Muškarci koji mrze žene”, osvojila prvu nagradu te otputovala u Švedsku – slijedeći putove Stiega Larssona (pisca ali i alter ega glavnog lika trilogije).Obožava miris knjiga, voli ih dodirivati, uživa u lijepim mjestima za čitanje, udobnim foteljama te mekom i mirisnom krevetu gdje se može opušteno čitati . Osobito voli – knjige preporučivati.
Alis je vlasnica jednog od najpopularnijih blogova u Hrvatskoj i regiji Čitaj knjigu, kao i istoimene FB stranice koja broji oko 160.000 pratitelja, a njene preporuke objavljivat ćemo u rubrici Čitajmo i putujmo.[:]