Aktualno

Prijatelji mora 2016 – izložba “Plavi sat” – ne propustite remek djela turističke fotografije

Naslovna fotografija Hvara: Mario Romulić

Zahuktava se Šibensko ljeto, bogato brojnim događanjima a jedno od atrakcija, pored legendarnog Dječjeg festivala, ili skorog koncerta dvojca Skye&Ross iz Morcheebe na tvrđi Sv. Mihovila, svakako će biti i izložba Prijatelji mora.

Sedmu  godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. A njena posebnost je da će ju tijekom ljeta 2016. godine u 12 hrvatskih destinacija, vidjeti preko milijun  posjetitelja.

IZLOŽBA 2016. – „Prijatelji mora: Plavi sat“ – što vidjeti

Izložba iz ciklusa „Prijatelji mora“ 2016. godine na 60 velikih formata predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih u “plavom satu” tj. u predvečerju iza zalaska sunca ili ranim jutrom neposredno pred njegov izlazak.

Cilj ove izložbe je pokazati domaćim i stranim posjetiteljima zavidnu medijsku kulturu kroz turističku fotografiju koja temom u zadanom vremenu na osebujan način prati život na hrvatskom Jadranu.
Pogledajte remek djela u kojima je vjerno portetirana iskonska ljepota obalnog krajolika na ovom linku: prijateljimora.com/fotografije-2016. Bez riječi ostavljaju pojedini prizori domaćeg krajolika uhvaćenih u plavom satu. Možda vas inspiriraju da i sami posegnete za fotoaparatom i ovjekovječite prizore hrvatske morske ljepote.

Kadrovi poput čarobnog mora, usamljenih stijena, neobičnog kamena sa žala, bonace i nevera pa do panorama naselja s čudnih visina “plavim satom” odvode nas u neke nove vizure hrvatskoga Jadrana – jedne od najljepših obala na svijetu.
Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj-Photodays“, a izlažu: Marcus Doyle, Ivo Pervan, Renco Kosinožić, Mario Romulić, Petar Trinajstić, Željko Jelenski, Ljubo Gamulin, Nino Marcutti.

DOZNAJTE VIŠE O PROJEKTU „Prijatelji mora“

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko – turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 14 hrvatskih gradova (svibanj – rujan) hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora. Nakon trilogije s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja te Velikana hrvatske fotografije 50-ih, Crno bijelo 60-ih, šesta godina nastavlja s prikazivanjem vrijedne građe iz arhiva pomorskih i povijesnih muzeja, gradova i županija.

KADA?
Izložba će u razdoblju od 15.07. – 22.07.2016.  biti postavljena na Obali dr. Franje Tuđmana. Ne propustite!

Raspored izložbe doznajte na poveznici.

Organizator: Udruga Livingstone

Suorganizatori: TZ grada Šibenika i Grad Šibenik

NV 287-Aleksandar_Tomulic

Fotografija brodića:  Aleksandar Tomulić

Fotografije preuzete: TZ Grada Šibenika, Autori Aleksandar Tomulić i Mario Romulić

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

950-sibenik-horizontal

logo_ Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

NP_krka_logo CRNI

 

 

shares